Vágólapra másolva!
Több sztárklub számára is kínos volt a hétvége, az FC Barcelona és a Bayern München is váratlan vereséget szenvedett a bajnokságban. Az ellenük győztes csapatok képviseltetik magukat álomcsapatunkban, ahol megtalálható egy saját térfeléről gólt szerzett középhátvéd és két négygólos csatár is.

Kapus
Miguel Ángel Moya (spanyol, Getafe): Már nincsen veretlen csapat a spanyol élvonalban, hiszen a hétvégén a Barcelona nagy meglepetésre kikapott a Getafe otthonában. Pedig a katalánoknak megvoltak a helyzeteik, de sokszor pontatlanul céloztak, ha pedig nem ez volt a helyzet, akkor Moya védett parádésan.

Hátvédek
Timothy Chandler (amerikai, Nürnberg): Amióta az Egyesült Államok válogatottjának szövetségi kapitánya Jürgen Klinsmann, az amerikai csapatban több németországi születésű focista is bemutatkozott. Chandler is ezek közé tartozik, és a Nürnberg jobbhátvédje hetek óta remek formában játszik, a hétvégén ráadásul győztes találatot szerzett a Kaiserslautern ellen.

Inigo Martínez (spanyol, Real Sociedad): Amikor a baszk derbin a fiatal középhátvéd néhány héttel ezelőtt a félpályáról szerzett gólt, akkor a legtöbben azt gondolták, hogy mindez csak egyszeri alkalom volt. Martínez azonban most a Betis ellen megmutatta, hogy a nagyon távoli gólok mestere, ráadásul találata ezúttal három pontot ért.

http://www.youtube.com/embed/uH8qyvKVfXo


Russel Martin (skót, Norwich City):
A Kanárik a Premier League másik újoncával, a Queens Park Rangersszel játszottak a hétvégén, és győzelmükkel meg is előzték ellenfelüket a tabellán. A csapat skót középhátvédje, Martin korábban a Swansea ellen is betalált, a jelek szerint az élvonalba frissen feljutott csapatokra specializálta magát.

Vurnon Anita (holland, Ajax): Az amszterdami egyesület vezetőségében zajlik a hatalmi harc, de a csapatot ez a múlt héten nem zavarta meg. Az Ajax a BL-ben idebenben szerzett fontos pontot a Lyon ellen, majd a bajnokságban idegenben verte a NEC Nijmegent, és Anita mindkét találkozón jól futballozott, a bajnokin gólpasszt is adott.

Középpályások
Ángel di María (argentin, Real Madrid): A Real játékoskeretére jellemző, hogy José Mourinho szinte teljesen más csapatot küldhetett pályára a hét közben a BL-ben, mint a hétvégén a bajnokságban. Di María az utóbbi meccsen, az Atlético Madrid elleni derbin kapott helyet a kezdők között, és kiválóan futballozott, gólt szerzett, gólpasszt adott - pedig sérülésből tért vissza.


Alberto Costa (argentin, Valencia):
A Valencia hét közben a Bajnokok Ligájában a Genk ellen gólparádét rendezett, amelyből Costa is kivette a részét. A hétvégi bajnokin szerzett találata azonban sokkal fontosabb volt, hiszen a Rayo Vallecano ellen a csapat 2-1-re nyert.

Andreas Ivanschitz (osztrák, Mainz): Szalai Ádám és Stieber Zoltán csapata eddig nem szerepelt valami jól a Bundesligában, de a hétvégén sikerült nagy skalpot szereznie, hiszen a listavezető Bayern Münchent győzte le. A 3-2-es mainzi diadallal végződött meccsen az osztrák középpályást egy gólt szerzett és egy gólpasszt adott.

Josip Ilicic (szlovén, Palermo): A szicíliai csapat ott van az élmezőny nyomában a Serie A-ban, jelenleg az ötödik helyet foglalja el. A hét végén a Fiorentina ellen nyert a csapat hazai pályán, köszönhetően többek között Ilicicnek, aki az első gólt előkészítette, a másodikat pedig maga szerezte.

Csatárok
Eren Derdiyok (svájci, Leverkusen): A gyógyszergyáriak nem kis meglepetést okoztak a hét közben azzal, hogy a Bajnokok Ligájában legyőzték a Chelsea-t. A londoniak ellen Derdiyok gólt szerzett, majd a hét végén mesterhármast vágott a Bundesligában - más kérdés, hogy a Hertha elleni triplája csak egy pontot ért csapatának.

Emmanuel Adebayor (togói, Tottenham): A Spurs már a harmadik helyen áll a Premier League tabelláján, sőt, a veszített pontokat tekintve már csak a Manchester City előzi meg. A londoniak a múlt héten két bajnokit is játszottak (hétfőn az Aston Villát, szombaton a West Bromwich Albiont verték), és Adebayor mindkét találkozón duplázni tudott.

www.global-soccer.eu