Vágólapra másolva!
Három földrész ad játékosokat heti álomcsapatunkba, de a csapatrészek közül csak a védelem vegyes: a csatársor dél-amerikai, a középpálya európai. A kapuban a 39 éves Samir Aboud áll, a gólokat Higauín és Guerrero termeli.

Kapus:

Samir Aboud (Líbia): A polgárháborútól sújtott ország válogatottja hatalmas bravúrt ért el azzal, hogy kvalifikálta magát a jövő évi Afrika-kupára. A líbiaiak a selejtező utolsó fordulójában idegenben játszottak gól nélküli döntetlent Zambiával, és a 39 éves Aboud több bravúros védést is bemutatott.

Hátvédek:

Branislav Ivanovic (Szerbia): Rosszabbul nem is kezdődhetett volna az Olaszország elleni selejtező, hiszen az ellenfél már az első percben vezetést szerzett. A hazaiaknak azonban sikerült legalább pontot szerezniük a jobbhátvéd Ivanovic találatával, és így maradt esélyük arra, hogy kijussanak az Eb-re.

Diego Lugano (Uruguay): A Copa América győztese remekül kezdte a dél-amerikai vb-selejtezőket, hiszen az első körben 4-2-te verte Bolíviát. Az viszont némileg meglepő, hogy az uruguayi gólok közül kettőt a középhátvéd Lugano szerzett.

John Mensah (Ghána): A világbajnokság legjobb afrikai csapatának a kontinenstorna selejtezőjében egészen az utolsó fordulóig izgulni kellett. A Ghána számára csak egy Szudán elleni, idegenbeli győzelem jelentett biztos továbbjutást, a csapat ezt hozta is, köszönhetően többek között a középhátvéd Mensah góljának.

Martin Olsson (Svédország): Legnagyobb bánatunkra a svéd válogatott nyerni tudott Finnországban, és ezzel megszerezte a pótselejtezőt érő második helyet csoportunkban. Második találatát a balhátvéd Olsson szerezte, aki a válogatottban kifejezetten gólerős, ötödik meccsén már negyedszer volt eredményes.

Középpályások:

Thomas Müller (Németország): A németek ugyan már korábban biztosították továbbjutásukat, ettől függetlenül Törökországban is begyűjtötték a három pontot. Az isztambuli meccsen Müller volt a kulcsfigura, hiszen szerzett egy gólt, adott egy gólpasszt és kiharcolt egy tizenegyest.

Claudio Marchisio (Olaszország): A Juventus játékosa bombaformában van, hiszen a múlt héten két gólt szerzett az AC Milan elleni rangadón, most pedig már az első percben betalált a válogatott színeiben a szerbek ellen. A hajrában ugyan kisebb sérülés miatt le kellett cserélni, de addig a mezőny egyik legjobbja volt.

Zvjezdan Misimovic (Bosznia-Hercegovina): A bosnyákok kötelező győzelmet arattak Luxemburg ellen, és ezzel még mindig versenyben vannak a csoportelsőségért. A mérkőzésen a hazaiak karmestere, Misimovic elemében volt, hiszen gólpassza mellett kétszer is eredményes volt: egy szabadrúgást és egy tizenegyest értékesített.

Ashley Young (Anglia): A Montenegró elleni idegenbeli döntetlennel az angolok is kijutottak az Eb-re, de a meccs után szinte mindenki Wayne Rooney piros lapjáról beszélt, és teljesen elsikkadt, hogy Young milyen remek teljesítményt nyújtott. A szélső szerzett egy gólt, és adott egy elronthatatlan passzt Darren Bentnek.

Csatárok:

Gonzalo Higuaín (Argentína): Lehet, hogy az új argentin szövetségi kapitány, Alejandro Sabella megtalálta az ideális kettőst a válogatott csatársorába. A Chile elleni selejtezőn Messi partnere Higuaín volt, és a Real Madrid támadója mesterhármassal jelezte, hogy helyet követel magának a kezdők között.

José Paolo Guerrero (Peru): A nyári Copa América egyik kellemes meglepetése a perui válogatott volt, amely bronzérmet szerzett, és így megnövekedett önbizalommal vághatott neki a vb-selejtezőknek. A nyitány remekül sikerült, hiszen Paraguay ellen 2-0-ra nyert a csapat, mindkét gólt Guerrero érte el.

www.global-soccer.eu