Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Francesco Totti nélkül játszanak a vasárnap esti olasz bajnoki rangadón, a Lazio-AS Román a vendégek. A hazaiaknál a házi gólkirály, Miroslav Klose játéka kérdéses.

A Roma csapatkapitányát combsérülés kényszeríti a Stadio Olimpico lelátójára. Könnyen elképzelhető ugyanakkor, hogy az ősi rivális sem a legjobb összeállításában lép pályára, mivel Miroslav Klose is kisebb sérüléssel bajlódik.

A római derbi mindig óriási presztízsmeccs, most ráadásul a két csapat tabellán közvetlenül egymás mögött áll, a Roma hatodik, a Lazio hetedik, s ugyanúgy nyolc pontot gyűjtöttek öt forduló alatt, így a győztes megléphet a másiktól.

A szezont kifejezetten gyengén kezdő címvédő AC Milannál azt várják, hogy a csapat a hétvégén megkezdi a felzárkózást, s feledteti a szurkolókkal a legutóbbi, Juventus elleni rangadót, melyen nem csupán 2-0-ra kikapott, de végig alárendelt szerepet is játszott. Massimo Allegri tanítványai a tabellán negyedik Palermót látják vendégül, amely egy hónapja az Internazionalét is legyőzte.

Az éllovas Juventus a Chievóhoz látogat, a hozzá hasonlóan 11 pontos Udinese pedig Atalantába.

Serie A, 7. forduló:

szombat:
Catania - Internazionale 18
AC Milan - Palermo 20.45
Napoli - Parma 20.45

vasárnap:
Cesena - Fiorentina 12.30
Atalanta - Udinese 15
Cagliari - Siena 15
Chievo - Juventus 15
Genoa - Lecce 15
Novara - Bologna 15
Lazio - AS Roma 20.45

Mindent egy helyen az Eb-ről