Vágólapra másolva!
Szeptemberben izgalmas pályázatot hirdetett a Röa Dynamite Girls norvég nőilabdarúgó-csapat: a bajnok tíz játékosa vállalta, hogy a legtöbb pénzt ajánló drukkerrel elmegy vacsorázni. Az aukció 500 norvég koronáról indult, végül összesen 73 ezer korona (2,8 millió forint) folyt be.

Szeptember elején döntött úgy a szerény költségvetéssel bíró norvég nőifutball-bajnok Röa Dynamite Girls csapatának tíz tagja, hogy extra pénzkereseti lehetőséget keres.

Egy helyi aukciós oldalon meghirdették, aki a legtöbb pénzt ajánlja, azzal elmennek vacsorázni egy exkluzív oslói étterembe.

A minimum ajánlat 500 norvég korona volt, a tíz játékos végül 73 ezer koronát gyűjtött össze.

A legnépszerűbb a válogatott Lene Mykjaaland volt, aki húszezer koronát kapott, Marthe Braavold Johansen 15 ezer, Gunhild Herregaarden 7000, Katrine Dreier Andresen 6000, Janne Stange 6800, Emilie Bosshard Haavi 5200, Celine Kommandantvold Pettersen 4100, Siri Nordby és Andrea Skjold Fröshaug 3500- 3500, míg Kirvil Schau Odden 1900 koronáért ült asztalhoz mecénásával.


A csapat rengeteg kritikát kapott az akció miatt, a norvég Tv2-nek nyilatkozó emberek többsége úgy vélte, ezekért az összegekért a játékosok szexuális szolgáltatást is nyújtottak - az érintettek azonban ezt határozottan visszautasították.

"Meglepő volt a 73 ezer korona, de ez a mutatvány nemcsak anyagi lökést adott a klubnak, de felhívta a csapatra is a figyelmet. Ráadásul nagy élvezetes hetünk volt" - nyilatkozta a klub médiamenedzsere, Joachim Westher Andersen.

A figyelemfelkeltés olyan jól sikerült, hogy egy héttel később jelentkezett is egy szponzor, aki három évre kétmillió koronás szerződést ajánlott a klubnak.