Vágólapra másolva!
Egy apa és két fia mellett névrokonokkal együtt kilenc Kovács vezetéknevű játékos szerepel a Baranya megyei III. osztályú Versend labdarúgócsapatában.

A Bama.hu beszámolója szerint a 930 lakosú baranyai falu futballcsapatának játékosainak nevét könnyű megjegyezni, a keretben ugyanis kilenc Kovács található - két Lajos, két József, két György, két Dávid és egy Péter.

"A csapat mérkőzéseire átlagban 40-60 néző látogat ki, a legtöbben a szeptemberi búcsúkor és húsvétkor szoktak lenni - mesélte a Bama.hu-nak Sallai Illés, a csapat ügyvezetője. "Kilenc Kovácsunk van - egy apa és két fia, a többi névrokon. Most nagyon nehéz a helyzet, mert az önkormányzat ellen csődeljárás folyik, így ők nem tudják támogatni a csapatot. A futballt a faluban lényegében egy vállalkozó tartja életben, ő pénzeli, támogatja az együttest."

A csapat csak azért nem tud egy csapatra való kovácsot felmutatni, mert a nyári átigazolási szezonban Kovács János és Kovács József a megyei másodosztályú Szajki SE-hez igazolt.

A Versend legnagyobb győzelme idén 7-2 volt, a Bár ellen nyertek a 4. fordulóban. Ezen a találkozón Kovács Lajos 3 gólt, Kovács György I., Kovács György II. és Kovács József is betalált az ellenfél kapujába. Kovács I. György helyett Kovács Péter állt be az 57. percben, Kovács (I.) Józsefet az 58. percben Kovács (II.) József váltotta, míg a 83. percben Kovács Dávid is játéklehetőséghez jutott.

A csapat kilenc forduló után a második helyen áll csoportjában, csupán a százszázalékos Vókány áll előtte tizenegy pontos előnnyel.