Vágólapra másolva!
Egy rúgott gólon múlt, hogy Roy Hodgson becserélje Gera Zoltánt az Aston Villa-West Bromwich városi rangadón. A vendégek megálltak kettőnél, az edző pedig nem akarta megbontani jól focizó csapatát.

Még mindig várat magára Gera Zoltán második bemutatkozása a West Bromwich Albionban. A sérülésből lábadozó magyart Roy Hodgson a szombati birminghami derbin már kispadra ültette, de nem vetette be. Gera a második WBA-s korszakában még szerepelt a csapatban.

"Ha legalább a számos helyzetünk egyikét kihasználjuk, és 3-1-re elhúzunk, akkor becserélem Zoltánt" - nyilatkozta Hodgson a WBA honlapján. "De csak 2-1-re vezettünk, jól játszottunk, mindenki a helyén volt, ezért sokkal fontosabb volt elhozni a három pontot, mint adni pár percet Zoltánnak."

A terv megvalósult, a WBA 2-1-re nyert az Aston Villa otthonában, ezzel pontszámban beérte városi riválisát, és feljött a 12. helyre.

Gera legutóbb a West Brom tartalékcsapatában gólt is lőtt az Arsenal elleni, 3-1-re megnyert meccsen, tétmérkőzésen viszont öt hónapja nem lépett pályára.

"Számtalan lehetőség kínálkozik majd, jó látni, hogy visszatért" - üzente még biztatásképp Gerának a menedzser.