Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó másodosztályban szereplő Brighton a Skysports.com szerint próbajátékra hívta az ingyen igazolható Lipták Zoltánt.

A Videotontól augusztus végén közös megegyezéssel távozott, tízszeres válogatott hátvéd a következő napokban bizonyíthat Gustavo Poyet vezetőedzőnek (az uruguayi szakember nem akármilyen játékos volt, 1997-2001 között például a Chelsea középpályásaként 105 meccsen 36 gólt szerzett).

Lipták Zoltán számára nem ismeretlen Anglia: a 2007-2008-as idényben az akkor harmad-, jelenleg negyedosztályú Southend játékosa volt, majd kölcsönben a Stevenage Boroughban és - immáron 2009-ben, újpesti futballistaként - a Southamptonban is megfordult.

Szeptemberben a Premier League-ben szereplő walesi Swansea tesztelte a középső védőt, ahol végig biztatta és dicsérte Brendan Rodgers vezetőedző, de végül nem kapott szerződést a magyar játékos.

"Nagyon közel voltam, szerintem nem rajtam múlt, hogy nem tudtam odakerülni. Azzal indokolták, hogy nem vagyok jó erőállapotban, de szerintem ez csak kitaláció" - mondta az [origo]-nak a meghiúsult átigazolásról Lipták október 4-én.

Poyet többek között azért szeretné megerősíteni csapata védősorát, mert a klub legutóbbi hat meccséből egyet sem nyert meg, igaz, még így is tizedik a tabellán, jó szezonrajtjának köszönhetően.