Vágólapra másolva!
Depresszióból és kábítószer-függőségből igyekszik felépülni Martin Fenin, a német másodosztályú Energie Cottbus csatára, aki agyvérzést kapott, és jelenleg kórházban lábadozik.

A 24 éves cseh játékos állapota stabil, de hosszú időbe telik majd, mire ismét pályára léphet a Cottbusban, ahova az átigazolási időszak utolsó napján szerződött a Frankfurttól.

"Nem hagyhatom, hogy a betegségem átvegye az irányítást felettem. A beletörődés, a magány és a hullámokban rámtörő depresszió végigkísért az elmúlt időszakban, ezért is menekültem a gyógyszerekhez és a kábítószerhez. Megpróbáltam harcolni ellene, de rájöttem, egyedül nem tudom megoldani a problémát, orvosi kezelésre van szükségem, hogy visszanyerjem a régi formám" - nyilatkozta Fenin a klub által kiadott közleményben.

Fenin tagja volt a cseh U20-as válogatottnak, amely 2007-ben döntőt játszott Argentína ellen az U20-as világbajnokságon, a vébé után a Juventus is vitte volna, de végül Frankfurtban kötött ki, ahol első bajnokiján egyből triplázott.

Az Eintrachtnál 89 meccsen 14 gólig jutott, majd a kiesés után igazolt a szintén másodosztályú Cottbushoz. Fenin a cseh válogatottban 2007-ben mutatkozott be, eddig tizenhat meccsen jutott szóhoz, és három gólnál tart.