Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A hét elején játszott válogatott mérkőzéseket után az európai labdarúgás visszatért a megszokott kerékvágásba, folytatódtak a bajnoki küzdelmek. Angliában a Manchester United részben kapusának köszönhetően szerzett pontot Liverpoolban, miközben a város másik együttesénél a jobbszélső remekelt. Az argetninok ugyan történelmi vereséget szenvedtek Venezuelától, mégis két játékost adnak a csapatba.

Kapus
David de Gea (spanyol, Manchester United): A bajnokcsapat kapujára megint sok lövés ment, azonban De Geára nem lehetett panasz. Több bravúros védést is bemutatott, a kapott találatról pedig egyáltalán nem tehetett, arról inkább Ryan Giggset kellene megkérdezni.

Hátvédek
Stephan Lichtsteiner (svájci, Juventus): A torinóiak nem csak Andrea Pirlo megszerzésével hajtottak végre nagy fogást a nyáron, a jobbhátvéd is kiváló igazolásnak bizonyul. A Chievo Verona ellen is bejátszotta a teljes jobb oldalt, pedig a hét közepén még a válogatottban szerepelt, és gólt is szerzett Montenegró ellen.

Fernando Amorebieta (Venezuela): Az Athletic Bilbao középhátvédje Venezuelában született, de ifistaként spanyol válogatott volt. Az Argentína elleni vb-selejtező még csak a második mérkőzése volt a nemzeti csapatban, de győztes góljával beírta magát az ország labdarúgásának történetébe.

Adil Rami (francia, Valencia): A nyáron szerződtetett védő immár alapembernek számít hazája válogatottjában is, amellyel a Bosznia-Hercegovina elleni döntetlennek köszönhetően kijutott az Eb-re. A hét végén pedig a Mallorca elleni bajnokin futballozott kiválóan, még gólt is szerzett.

Massimo Gobbi (olasz, Parma): A Serie A hét végi fordulójának legnagyobb meglepetése a Napoli hazai veresége volt a pármaiak ellen. A vendégek végig remekül védekeztek, és két gólt is sikerült szerezniük, az elsőt a rengeteget robotoló balhátvéd, Gobbi révén.

Középpályások
Adam Johnson (angol, Manchester City): Roberto Mancini csapata immár egyedül vezeti a Premier League tabelláját, miután a hét végén simán elintézte az Aston Villát. Johnson nemcsak góljával hívta fel magára a figyelmet, hanem végig remekül játszott, és két szögletéből is gól született.

Sergio Almirón (argentin, Catania): Folytatódott az Internazionale rossz sorozata a bajnokságban, a milánóiak ezúttal a Catania ellen szenvedtek vereséget. A hazaiak középpályásai hatalmas futómennyiséget produkáltak, de Almirón még közülük is kiemelkedett, ráadásul gólt is szerzett.

Anthony Pilkington (ír, Norwich City): A középpályás pár hete a Manchester United ellen még azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy kihagyott egy óriási ziccert, a hét végére azonban magára talált, hiszen duplázott a Swansea elleni bajnokin.

Franck Ribéry (francia, Bayern München): A bajorok ellenállhatatlanul menetelnek a Bundesligában, és nemcsak a védelmük, hanem a támadó részlegül is kiválóan teljesít. Ribéry különösen elemében volt a Hertha ellen, hiszen gólja mellett a másik három találatot egyaránt ő készítette elő.

Csatárok
Antonio Cassano (olasz, AC Milan): A bajnok a Palermo ellen a vártnál könnyebben gyűjtötte be a három pontot, és a szurkolók annak is örülhettek, hogy a csatársor kiválóan teljesített. Cassano is betalált, igaz, a csatár bombaformában van, hiszen a hét elején a válogatottban duplázott Észak-Írország ellen.

Kevin Gameiro (francia, Paris-SG): A párizsiaknál megtérülni látszik a nagy nyári befektetés, hiszen a csapat tíz forduló után vezet a bajnokságban. A hét végén az a Gameiro szerzett mesterhármast az Ajaccio ellen, akiért a nyáron 11 millió eurót fizettek.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről