Vágólapra másolva!
A biztató szezonkezdet után visszaesett a Juventus teljesítménye, részben emiatt a klub a tervezettnél aktívabb szereplője lehet a téli átigazolási időszaknak. Luca Toni mellett még egy csatár érkezése várható, és bár az olasz lapok egy része úgy tudja, hogy az első számú kiszemelt Diego Forlán, a torinóiak sportigazgatója, Giuseppe Marotta ezt határozottan cáfolta.

Nyáron alaposan kicserélődött a játékoskeret Torinóban, a Juventus a legtöbb pénzt költötte a Serie A klubjai közül, azonban az eredmények mégis elmaradnak a várakozástól.

A legutóbbi fordulóban a Napoli ellen elszenvedett 3-0-s vereséget követően a csapat csak az ötödik a tabellán, és főleg a csatársorban akadnak problémái. Fabio Quagliarella az egész szezonra kidőlt, Amauri pedig pocsék formában futballozik, így Luigi del Nerinek nincs sok választási lehetősége.

Toni leigazolása csak kicsit javít a helyzeten, mert a Juvénak inkább egy mozgékony támadóra lenne szüksége, aki Quagliarellához hasonlóan vissza tud lépni a labdákért, és az előkészítésben is jó.

A La Gazzetta dello Sport szerint a torinóiak az Atlético Madrid uruguayi játékosát, Diego Forlánt szeretnék megszerezni, aki a fenti kritériumoknak tökéletesen megfelelne. A lap úgy tudja, hogy első körben kölcsönbe igazolná le a világbajnokság legjobbját, ám a madridiak erről hallani sem akartak: számukra csak a végleges eladás a megfelelő, ráadásul legalább 15 millió eurót szeretnének kapni.

Ennyi pénze a Juventusnak aligha van, és a klub sportigazgatója, Giuseppe Marotta a Tuttosportnak azt mondta: "Nem foglalkozunk a Forlánnal kapcsolatos pletykákkal". Az újság ezt úgy értelmezte, hogy a torinóiak nem az uruguayival erősítenek, a kérdés már csak az, hogy akkor ki érkezhet Torinóba.

Vadócz csapattársával erősített az Atlético Madrid

A spanyol élvonalban szereplő Atlético Madrid leigazolta Juanfran Torrest, az Osasuna labdarúgóját. A fővárosi klub négymillió eurót fizetett Vadócz Krisztián excsapattársáért, aki a török Besiktashoz igazoló Simao Sabrosát pótolhatja majd a középpálya bal oldalán.

A 26 éves Juanfran már csütörtökön bemutatkozhat új csapatában, ráadásul egy igazi rangadón debütálhat, ugyanis az Atlético az ősi rivális Real Madriddal találkozik a Király-kupa negyeddöntőjének az első mérkőzésén.

További átigazolási hírek

A Schalke 04 érdeklődik a Stuttgart német válogatott középpályása, Christian Träsch iránt. A Hannover kiszemeltje a francia Nancy középpályása, Landry N'Guemo. Spanyol lapértesülések szerint a Valencia közé áll ahhoz, hogy megegyezzen az Almeríával a brazil kapus, Diego Alves megvételéről. A Lorient elfogadta a Girondins Bordeaux ajánlatát a válogatott csatárért, Kevin Gameiróért. A Bordeaux csapatkapitányát, Alou Diarrát viszont a Paris Saint-Germain csábítja. A Marca úgy tudja, hogy a Benfica balhátvédje, Fábio Coentrao a következő szezontól a Real Madridban folytatja pályafutását. A Tottenham Hotspur orosz csatárát, Roman Pavljucsenkót az Aston Villa vinné.