Vágólapra másolva!
Vicente Del Bosque, a világ- és Európa-bajnok spanyol futballválogatott szövetségi kapitánya szerint Fernando Torres gyenge formája miatt nem fért be a csapatba.

Torres utoljára egy éve szerzett gólt a válogatottban, amikor duplázott a Liechtenstein elleni, idegenbeli Eb-selejtezőn, azóta nem sikerült a kapuba találnia. Sőt, amikor az Eb-címvédő a héten 6-0-ra verte hazai pályán Liechtensteint, Torres még a kispadra sem fért oda.

"Torres remek játékos, de a válogatottba azok kapnak lehetőségek, akik kimagaslót nyújtanak a klubjukban, rá pedig ez nem érvényes mostanában" - indokolta döntését Del Bosque. A 27 éves csatár nincs könnyű helyzetben, mivel januári klubváltása óta nem találja a helyét, amíg a Liverpoolban megbízhatóan szállította a gólokat - amikor éppen nem volt sérült -, addig a Chelsea-ben mindössze egyszer volt eredményes.

Ráadásul Didier Drogba, Nicolas Anelka és az Anderlechttől érkező Romelu Lukaku személyében komoly riválisai vannak, így könnyen előfordulhat, hogy mindkét fronton körön kívül kerül.