Vágólapra másolva!
Mintegy száz, szezonbérlettel vagy klubkártyával rendelkező érdeklődő előtt tartott szurkolói ankétot a Videoton labdarúgócsapata. Tassy Márk ügyvezető elmondta, a klub kommunikációjával semmi baj nincs, Paulo Sousa vezetőedző pedig elégedetten nyilatkozott a csapat új filozófiájáról, de elárulta, hiába akart magyar játékosokra építeni, ha játékosai inkább külföldre szerettek volna szerződni.

Rendhagyó szurkolói ankétot szervezett a Videoton labdarúgócsapata a székesfehérvári Városháza nagytermében, amelyre csupán az érvényes szezonbérlettel vagy érvényes VidiClub-kártyával rendelkezők mehettek be, a szervezők külön jelezték: "az esemény nem sajtónyilvános."

Ugyan Sándor György csapatkapitány végül nem érkezett meg az eseményre, de Paulo Sousa vezetőedző és Tassy Márk ügyvezető a Facebookon feltett kérdéseket megszűrve válaszolgatott.

Az [origo]-nak nyilatkozó egyik, helyszínen tartózkodó szurkoló szerint azonban semmi interaktivitás nem volt, közbekérdezni a helyszínen nem lehetett, pontosabban csak a végén három szerencsés szurkoló jutott ilyen lehetőséghez.

"Döbbenetes látvány volt, ahogy a Városháza bejáratánál kétajtónyi testőrök kísérték Sousáékat, még Orbán Viktor sem csinál ilyen felhajtást Felcsúton" - dühöngött a szurkoló, aki szerint ez az ankét is csupán konkrétum nélküli porhintés volt, semmi több.

Tassy Márk bevezetőjében elmondta, az első hároméves tervet a csapat a bajnoki aranyéremmel teljesítette, a következő hároméves periódusban egy nemzetközi szinten is eredményes csapat kialakítása a cél.

Paulo Sousa egy új klubfilozófiáról beszélt, a Videotont, mint családot jellemezte, és elárulta, egyelőre elégedett az új, támadó jellegű játékstílussal. Hozzátette, ugyan eredetileg úgy tervezte, magyar játékosokra épít, arra nem számított, hogy játékosai inkább külföldre szeretnének szerződni.

"Liptáknak megérkezésemkor elmondtam, szeretném, ha részese lenne a Videoton családjának, akkor ő még nem beszélt arról, hogy minden vágya külföldre szerződni. Az olaszországi edzőtáborban őt választottuk csapatkapitánynak, majd az után úgy nyilatkozott egy lapnak, szeretne még az adott átigazolási időszakban külföldre igazolni. Egy csapatkapitány nem nyilatkozhat úgy a klubról, hogy lesznek még érkezők és távozók az átigazolási időszakban" - jelentette ki a portugál vezetőedző, aki szerint ilyen mentalitással nem lehet egy játékos csapatkapitány.

"Úgy alakult, hogy az ő jövője érdekében el kellett engednünk, hiszen egy nagyon tehetséges játékosról van szó, nem akartunk semmiféle törést okozni a karrierjében. Beszéltem vele személyesen, elmondtam neki, hogy a Videoton családját megbántotta, de mindez már a múlté, sok sikert kívántam a további karrierjéhez."

Arra a kérdésre, miért nem az előző szezonban kiválóan teljesítő montenegrói válogatott Bozovic az első számú kapus, Sousa úgy felelt, számára a hét közben elvégzett munka a döntő, ezért határozott úgy, hogy inkább Tujvelnek ad bizalmat.

Az ankét végén a szurkolók közül valaki megkérdezte, miért nem cserélik már le az ezeréves eredményjelzőt, mire Tassy úgy reagált, az legalább 160 millió forintba kerülne, és ez a pénz egyelőre másra kell. Mire egy másik drukker megjegyezte, ha Liptákot élő szerződése ellenére nem ingyen engedték volna el, a fele összeg már rendelkezésre állna.

Egy másik drukker azt kérte számon, miért ilyen rossz a klub kommunikációja, a válasz forrásunk szerint az volt: a klub kommunikációja jó.