Vágólapra másolva!
Nem került be az AC Milan 25 fős Bajnokok Ligája-keretébe Filippo Inzaghi, aki az európai kupákat tekintve a klub legeredményesebb góllövője.

A 38 éves csatár régóta sérüléssel bajlódik, Massimiliano Allegri vezetőedző pedig úgy döntött, hogy nem nevezi őt a csoportmérkőzésekre.

"Beszéltem vele, nagyon csalódott volt, de megértette a döntésemet. Remélem, hogy gyorsan felépül, játékba lendül, és számíthatunk rá a hajrában" - mondta Allegri, utalva arra, hogy az egyenes kieséses szakaszra változtathat majd a kereten.

Inzaghi eddig összesen 70 gólt szerzett az európai kupákban, ezzel Raúl mögött az örökranglista élén áll, a BL-ben pedig 46-szor volt eredményes. A csatársorban így Ibrahimovicra, Patóra, Cassanóra és Robinhóra hárul a góllövés feladata.

Szintén nem került be a 25 fős keretbe a frissen igazolt, hatalmas tehetségnek tartott Stephan El Shaarawy, ott van viszont meglepetésre Gennaro Gattuso, aki a legutóbbi szezonban a Tottenham elleni ámokfutása miatt - lefejelte az ellenfél másodedzőjét - négymeccses eltiltást kapott, így csak két találkozón léphet pályára a csoportkörben.

A Milant a Barcelonával, a BATE Boriszovval és a Viktoria Plzennel sorsolták össze.