Vágólapra másolva!
A Daily Mail információja szerint a távozó Olafur Johannesson utódjaként ismert nevek merültek fel az izlandi válogatott szövetségi kapitányi posztján. A lap úgy tudja, az egyik fő esélyes Roy Keane, a Sunderland és az Ipswich korábbi edzője.

A 40 éves ír szakember január óta szabad, az Ipswich vezetése akkor menesztette posztjáról. a Daily Mail úgy tudja, Keane kedden elutazik Reykjavíkba, hogy élőben nézze meg az Izland-Ciprus Európa-bajnoki selejtezőt.

A lap szerint ugyancsak pályázik a kapitányi posztra Steve Coppell, a 42-szeres válogatott egykori Manchester United-középpályás, aki dolgozott már a Crystal Palace, a Manchester City, a Brentford, a Brighton és a Reading csapatainál, utoljára 2010-ben a Bristol City együttesét irányította.

Ugyancsak felmerült Lars Lagerbäck neve is, a svéd szakember kilenc éven át volt hazája válogatottjának szövetségi kapitánya, legutóbb Nigéria nemzeti csapatát irányította.

A jelenlegi izlandi kapitány, Olafur Johannesson négy év után, az Eb-selejtezőket követően távozik. Izland a jelenlegi sorozatban a H csoport utolsó helyén áll, eddigi hat mérkőzéséből mindössze egy döntetlent szerzett, és ötször kikapott.