Vágólapra másolva!
A Chelsea számára fájó emlékű Bajnokok Ligája-döntő óta először állt oda egy tizenegyeshez John Terry, és az angol válogatott védő gólja is kellett ahhoz, hogy a Kékek továbbjussanak a Ligakupa 3. fordulójából.

John Terry a 2008-as BL-döntő óta nem vállalt el tizenegyest, akkor a Manchester United ellen az ötödik párban győztest csinálhatott volna a csapatából, ám a lövés pillanatában elcsúszott, a labda a kapufán csattant, és a kupa végül a MU-é lett.

Szerdán a Chelsea Fulham elleni Ligakupa-meccsén 120 perc alatt sem esett gól, így a büntetők következtek, amelyben Terry volt a Kékek harmadik rúgója. A védőn nagy volt a nyomás, mivel az általában biztos ítéletvégrehajtónak számító Frank Lampard az első párban rontott, így a Fulham volt kedvezőbb helyzetben, de Terry nem remegett meg, a bal alsóba vágta a labdát.

Terry lövése 2.40-nél látható a videón:


Terry esete Stuart Pierce-ére hajaz, aki 1990-ben büntetőt rontott a vb-elődöntőben a németek elleni tizenegyespárbaj során, 1996-ban, az angliai Eb-n azonban ismét odaállt a labda mögé, és a spanyolok elleni negyeddöntőben belőtte a sajátját, majd annyira belejött, hogy a németek elleni - végül Southgate hibája miatt elbukott - elődöntőben sem hibázott.

A Chelsea végül 4-3-ra nyerte a büntetőpárbajt a Fulham ellen, mert a vendégeknél Moussa Dembele lövését Russ Turnbull védte, Bryan Ruiz pedig a lécet találta el.