Vágólapra másolva!
Johan Cruyff, a hollandok legendás futballszakembere szerint José Mourinho, az ősi Barcelona-rivális Real Madrid vezetőedzője tehetetlensége és arroganciája miatt viselkedett botrányosan a két spanyol elitcsapat minapi Szuperkupa-mérkőzésének visszavágóján.

A játékosok közötti csetepatét is kiváltó találkozó utolsó pillanataiban, miután Marcelo csúnyán beleszállt a Barca új szerzeményébe, Cesc Fabregasba, Mourinho a katalán együttes másodedzőjének, Tito Vilanovának a szemébe nyúlt, amiért a rá váró fegyelmi tárgyaláson akár 12 mérkőzésre szóló eltiltást is kaphat.

"Rossz példát mutat, amelyet gyerekek milliói látnak a televízióban - fogalmazott a játékosként háromszoros aranylabdás Cruyff. - Lehet, hogy Mourinho a magánéletben jó ember és kiváló edző, de a világnak valami egészen más oldalát mutatja meg. Sokan azzal érvelnek, hogy Mourinho azért csinálja folyton a különszámait, hogy ezzel magára vonja a figyelmet, és levegye a terhet játékosai válláról. Szerintem meg ez a tehetetlenség és arrogancia jele."

Az egykor a Barca játékosaként és edzőjeként is sikeres holland szerint főként az lehet az oka a portugál tréner viselkedésének, hogy a Barcelona az elmúlt időszakban - a hazai Szuperkupa elhódítása előtt - csakis a spanyol Király-kupa döntőjében maradt alul a fővárosiakkal szemben, miközben a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is megnyerte.

"A Madridnak nincs szerencséje a Barcelona ellen mostanában, Mourinho pedig már oly mértékben megszállottá vált, s úgy viselkedik, ami túlmegy minden határon" - tette hozzá Cruyff.