Vágólapra másolva!
Saját bevallása szerint nem ismerte azt a szabályt Diego Forlán, az Internazionale friss uruguayi szerzeménye, amely miatt nem léphet pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) múlt heti közlése szerint a csatár azért nem szerepelhet a BL első szakaszában, mert korábbi klubjával, az Atlético Madriddal játszott az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójában, és a spanyolok később a főtáblára jutottak. Forlán a negyedik körben ugyan nem már vállalt szerepet, de ez az UEFA szabályzata szerint nem befolyásolt semmit.

"Az az igazság, hogy nem ismertem a vonatkozó szabályt. Ahhoz tartottam magam, amit mondtak, vagyis hogy a Vitoria Guimaraes ellen ne játsszak. Ráadásul nem is tudtam, hogy az Atlético el akar adni. Ha előzőleg tájékoztattak volna engem arról, hogy piacra kerültem, és hamarosan elhagyom az Atléticót, oda lehetett volna figyelni rá, hogy bevethető legyek a Bajnokok Ligájában" - fogalmazott a 32 éves támadó.

Amennyiben az Internazionale - amely a CSZKA Moszkvával, a Lille-lel és a Trabzonsporral került egy csoportba - eljut az egyenes kieséses szakaszig a BL-ben, ott már számolhat Forlánnal, a tavalyi világbajnokság legjobbjának választott játékosával.