Vágólapra másolva!
Bár még semmi konkrétum nincs Erdei Zsolt következő mérkőzéséről, ezen a héten megkezdte az alapozó edzéseket a soron következő amerikai meccsére készülő bokszoló. Klink Zoltán erőnléti edző összeállította azt az edzésprogramot, amivel a kétszeres profi világbajnokot egy vélhetően decemberi időpontra formába hozza.

Miután kiderül a mérkőzés fix időpontja és helyszíne, elkezdődhet a munka finomhangolása, és az edzőtáborozás programjának, szakmai munkájának részletes kidolgozása. A programban továbbra is főszerepet kap az az intervall edzésmódszer, amelyet Klink alkalmazott Erdei legutóbbi felkészítése során, és melynek alapja a futóedzés nélküli, lépcsőzés általi terhelés. Továbbra is kiemelten odafigyelnek a bokszoló táplálkozására, és a megfelelő táplálékkiegészítők, vitaminok bevitelére.

"A munka egy átmozgatással kezdődött, majd fokozatosan növeljük az intenzitást, a súlyokat, az edzés idejét. Fontos a fokozatosság betartása, hiszen több mint három hónapot nem edzett Zsolt. Úgy érzem, nem lesz probléma formába hozni, hiszen érezhetően teljesen más kondícionális alapról indulunk ezután a pihenő után, mint a Byron Mitchell-mérkőzés előtt, köszönhetően az előző, húszhetes felkészülésnek" - magyarázta a tréner.

Erdei Zsolt ehhez annyit tett hozzá: "Lépcsőzünk a gödi Dunaparton, illetve a súlyzós edzéseket is új elemekkel bővítve végezzük. Érezhető volt a több mint három hónap kihagyás, de egyre jobban bírom, hiszen más az alapkondíció. Jövő héttől bokszedzéseket is folytatok majd a KSI-ben."

Forrás: Profiboksz.hu