Vágólapra másolva!
Folytatta mélyrepülését az Inter labdarúgócsapata, amely harmadik bajnokiján sem tudott nyerni. A milánóiak ezúttal a Novara otthonában kaptak ki 3-1-re, a vereség könnyen azt jelentheti, hogy Gian Piero Gasperini edzőt meneszti majd a klubvezetőség.

Eredmény, Serie A, 4. forduló:
Novara - Internazionale 3-1 (1-0)
Novara, Stadio Silvio Piola
v.: Mauro Bergonzi
Novara: Ujkani - Dellafiore, Paci, Lisuzzo, Gemiti - Porcari, Radovanovics (Marianini 65.), Rigoni, Mazzarani (Jeda 68.) - Morimoto, Meggiorini (Giorgini 62.)
Inter: César - Lúcio, Chivu, Ranocchia, Zanetti - Cambiasso, Sneijder (Zárate 67.), Nagatomo - Forlán (Pazzini 46.), Milito, Castaignos (Obi 46.)
gól: Meggiorini (38.), Rigoni (86., 91., az elsőt büntetőből), illetve Cambiasso (89.)
piros lap: Ranocchia (85.)

Egyetlen öröme maradt az Inter szurkolóinak a Serie A negyedik fordulójában: a Novarában pályára lépő Javier Zanetti pályafutása 757. mérkőzését játszotta a milánóiak színeiben, megdöntve ezzel a legendás világbajnok védő, Guiseppe Bergomi rekordját.

A Inter számára ezzel véget is ért az öröm, a csapat egyszerűen képtelen tétmérkőzésen nyerni a 2011-12-es évadban, ezúttal az újonc otthonában szenvedett 3-0-s vereséget.

Gian Piero Gasperini edző sorsa ezzel gyakorlatilag megpecsételődött, bár a szakember szinte maga alatt vágta a fát azzal is, hogy a kezdőcsapatba jelölte a hétfő éjszaka a milánói Tocqueville nevű szórakozóhelyen mulató Wesley Sneijdert és Diego Forlánt is.

A Novara a 38. percben Meggiorini révén szerzett vezetést, César kapu még néhány bravúrt be is mutatott, de a hajrában nem tudta megakadályozni a nagyobb küölönbségű győzelmet.

A 85. percben Ranocchia fellökte Morimotót, a játékvezető kiállította, Rigoni pedig bevágta a büntetőt (2-0). Egy perc múlva ugyan Cambiasso szépített, de a 91. percben Rigoni közelről bepofozta a harmadik hazai találatot is.

A szerdai program:
AC Milan - Udinese 20.45
Cesena - Lazio 20.45
Chievo - Napoli 20.45
Fiorentina - Parma 20.45
Genoa - Catania 20.45
Juventus - Bologna 20.45
Lecce - Atalanta 20.45
Palermo - Cagliari 20.45

Csütörtökön játsszák:
AS Roma - Siena 20.45