Vágólapra másolva!
Détári Lajos szakmai igazgató első ferencvárosi bajnokiján az eddig nyeretlen FTC 2-0-ra legyőzte a Zalaegerszeget. A vendégek kispadján az Üllői útról távozott Prukner László ült, a ZTE nyolc forduló után továbbra is egypontos.

NB I, 8. forduló:
Ferencváros - ZTE FC 2-0 (0-0)
Albert-stadion, 3500 néző
v.: Szabó Zs.
Ferencváros: Gyenes - Csizmadia, Balog, Otten, Junior - Jovanovic (Lisztes, 61.), Maróti, Tóth B. - Hakola (Rósa, 67.), Oláh, Somalia (Pölöskey, 86.)
ZTE: Jahic - Kocsárdi, Bogunovic, Bulatovic, Hidvégi - Szakály D. (I. Delic, 77.), Máté P., Kamber, Szalai T. (A. Delic, 60.) - Tököli, Meyé
gól: Oláh (66.), Tóth (75.)
kiállítva: Meyé (54.)
sárga lap: Somalia (39.), Maróti (43.), Hakola (45.), illetve Máté P. (4.), Bogunovic (7.), Meyé (13., 54.), Szalai (37.), Kocsárdi (49.)

Az első félidőben a Ferencváros kezdeményett többet, a vendégek kontrákkal próbálkoztak, de ezekből csak egyszer sikerült veszélyeztetniük. Hazai oldalról Oláh a kapufát találta el, míg Hakola a játékrész hajrájában gólt szerzett, ám ezt a játékvezető kezezés miatt érvénytelenítette, pedig - a mérkőzést a Sport Televízión értékelő volt játékvezető Puhl Sándor szerint - mellel vette át a labdát a finn légiós.

Forrás: MTI/Kollányi Péter
Prukner, Détári-kézfogás a kezdő sípszó előtt

A folytatásban Meyé meggondolatlansága miatt hamar emberhátrányba került a ZTE, és ezt a Fradi alig több mint 10 perc alatt ki is használta: Oláh Lóránt - Tóth Bence jobb oldali beadása után - közelről egyből a kapuba lőtt.

Újabb tíz perc elteltével növelte előnyét a Fradi: a kapusról kipattanó labdát az erőszakos Tóth Bence szerezte meg, és egy csel után ballal, nyolc méterről a léc alá lőtt.

Nézze meg a meccs összefoglalóját!



"Két hetet tudtunk a csapattal dolgozni, ezalatt egymásra találtak a játékosok és a stáb" - értékelte a mérkőzést az FTC hivatalos weboldalán Détári Lajos szakmai igazgató. "Azt gondolom, hogy nagyon elszántan játszottunk, és megérdemelten nyertünk. Sokat visszakaptunk abból, amit edzésen gyakoroltunk, ez mindenképp pozitívum. Gratuláltam a játékosaimnak és azt kértem tőlük, holnaptól már nézzenek előre, mert a következő fordulóban az ETO ellen is nagyon nehéz meccs vár ránk."

"Egy nagyon nehéz helyzetben lévő csapatot vettem át, négy nap alatt nem lehet csodát tenni" - nyilatkozta a ZTE edzője, Prukner László. "Az első félidőben a két csapat jelenlegi helyzetének megfelelő volt a játék, vagyis főleg a küzdelem dominált. Volt időszak az első félidőben, amikor a Fradit ki tudtuk zökkenteni a játékából, feljebb toltuk a védekezést, ekkor nem éreztem azt, hogy 2-0 lesz a vége. A kiállítás után a játékosok már nem hitték el, hogy pontot vagy pontokat szerezhetnek. Két gólt kaptunk figyelmetlenségből, ez a játékosok pillanatnyi mentális állapotából fakadt. Szeretném megköszönni a drukkereknek a pozitív fogadtatást, gratulálok a Ferencvárosnak!"