Vágólapra másolva!
A hat forduló alatt mindössze egy pontot gyűjtött, így a Bundesliga utolsó helyén szerénykedő Hamburg labdarúgócsapatának vezetősége hétfőn menesztette Michael Oenning edzőt. Utódjáról még nem született döntés, hazai és külföldi nevek egyaránt szerepelnek a kívánságlistán.

A Hamburger Abendblatt szerint már Armin Veh márciusi menesztésekor felmerült Marco van Basten neve, de Frank Arnesen sportigazgató hiába érvelt mellette, végül az addigi másodedző, Michael Oenning kapott megbízást.

A hamburgi csapat idei szezonja azonban pocsékul kezdődött, az első hat fordulóban megszerzett egyetlen ponttal az utolsó helyen szerénykedik az együttes. Oenning hétfőn repült, a hírek szerint Van Basten neve ismét ott van az utódlista élén.

"A német bajnokság nagyon izgalmas, ha a Hamburg érdeklődne, akkor meghallgatnánk az ajánlatot" - nyilatkozta a Die Weltnek Perry Overeem, Van Basten tanácsadója.

A 46 éves holland szakember 2004 és 2008 között hazája válogatottjának szövetségi kapitánya volt, majd egy évig az Ajax alkalmazásában állt, jelenleg szakkommentátorként dolgozik.

Német lapok szerint felmerült még Huub Stevens, Horst Hrubesch, Bernd Schuster, Marcel Koller és Guus Hiddink neve is, az Abendblatt szavazásán viszont óriási fölénnyel, a voksok 43 százalékával Lothar Matthäus került ki győztesen.

Ami biztos: a következő, pénteki, stuttgarti bajnokin Rodolfo Esteban Cardoso, a tartalékcsapat edzője irányítja majd a Hamburgot.