Vágólapra másolva!
A Diósgyőr hazai pályán egy góllal legyőzte a Kaposvárt a labdarúgó NB I kilencedik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
DVTK - Kaposvári Rákóczi 2-1 (1-0)
Diósgyőr, 6500 néző, V.: Oláh
DVTK: Farkas - Vadász, Gal (Rakovic, 51.), Budovinszky, Gohér - Abdouraman - Gallardo, Lippai, Arze (Takács P., 84.)- Tisza, Carreno (George, 55.)
Kaposvár: Hajduch - Okuka, Bank, Zsók, Jánvári - Hegedűs D. (Alekszejev, 83.), Pedro - Pavlovic (Gujic, 59.), Safaric (Kulcsár K., 54.), Balázs - Peric
gól: Lippai (11.), Arze (53.), illetve Peric (67.)
sárga lap: Abdouraman (32.), illetve Jánvári (64.)

A DVTK azonnal a kapuja elé szegezte ellenfelét, és sorozatban vezette támadásait. A gyorsan megszerzett vezetés után a Kaposvár megszeppent, így az történt a pályán, amit a hazaiak akartak.

A diósgyőriek a második félidőt is góllal kezdték, de a szépítő találat után a somogyiak bátrabban játszottak, de nem tudtak egyenlíteni. A DVTK öt hazai bajnokijából négyet megnyert.

A hazaiak vezetőedzője, Benczés Miklós a mérkőzést közvetítő Sport Televíziónak elmondta: szerencséjük is volt. "Néha úgy éreztem, mint ha mi izgultunk volna jobban. Nagyon izgalmas lett a vége, akár 2-2 is lehetett volna az eredmény, de Farkas Balázs óriási bravúrral védeni tudott" - utalta Benczés arra, hogy a diósgyőri kapus a 93. percben hárította a ziccerben kilépő Alexejev lövését.

Sisa Tibor, a kaposváriak szakvezetője szerint is benne volt a döntetlen a meccsben. "Szimpatikus vesztes voltunk. Az elején megilletődötten játszott néhány játékosom, később átvettük a játék irányítását. A döntetlen talán reálisabb lett volna."