Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Skócia hiába vezetett kétszer is Csehország ellen Európa-bajnoki selejtezőn, a végeredmény 2-2 lett, ami a cseheket jutatta közelebb a pótselejtezőt érő második helyhez.

A skótoknak négy meccsből négy, a cseheknek ötből kilenc pontja volt a találkozó előtt, úgyhogy a hazaikat nyomasztotta a győzelmi kényszer. Idegesen is kezdtek a skótok, az első félórában egyszer sem tesztelték a cseh csapatban ezen a meccsen debütáló Lastuvkát.

Aztán az első félidő végén éppen a cseh kapus hibája kellett a skót gólhoz, Fletcher passza után Kenny Miller nem túl erősen lőtt, és Lastukva lábbal csak beleért a labdába, ami pedig háríthatónak tűnt.

Az igazán nagy izgalmakat a hajrában élhette át a Hampden Park közönsége, előbb a csehek úgy egyenlítettek, hogy egy oldalról belőtt labda Plasil hasáról pattant be, majs a skótok visszavettték a vezetést, ezúttal Miller szolgálta ki Fletchert, aki a bal alsót választotta. A csehek még egy utolsó nagy rohamot indítottak, és a 89. perben Rezek esett el a szerelni próbáló Wilson mellett, a holland bíró pedig annak ellenére büntetőt ítélt, hogy a visszajátszások alapján a hazai védő nem ért hozzá Rezekhez.

A meccs góljai:


A labdát Kadlec izomból vágta, majd hogy teljes legyen a skótok bosszúsága, a bíró egy kísértetiesen hasonló szituációban a cseh kapu előtt az eleső skótnak, Berrának adott sárgát, pedig ha a Rezek-Wilson esetnél tizenegyest ítélt, akkor most is járt volna. A vége így 2-2 lett, amivel a a csehek tettek egy nagy lépést a a pótselejtezőt érő második hely felé.

Eb-selejtező, I csoport:
Skócia - Csehország 2-2 (1-0)
gól:
K. Miller (45.), D. Fletcher (83.), illetve Plasil (78.), Kadlec (90., 11-esből)

A csoport állása: 1. Spanyolország 15 pont/5 mérkőzés, 2. Csehország 10/6, 3. Skócia 5/5 (6-7), 4. Litvánia 5/6 (3-8), 6. Liechtenstein 4/6

Mindent egy helyen az Eb-ről