Vágólapra másolva!
A Barcelona elnöke, Sandro Rosell szerint Zlatan Ibrahimovic megszerzése volt a klub történetének legrosszabb üzlete.

Ibrahimovic 2009-ben érkezett a Barcelonához az Intertől, a katalán klub 69,5 millió eurót fizetett érte, és az olasz csapat Samuel Eto'ót is megkapta, akinek kulcsszerepe volt abban, hogy a következő évben az Inter megnyerte a bajnokságot, az olasz kupát, az olasz Szuperkupát, a Bajnokok Ligáját és a klubvébét.

A bosnyák származású svéd csatár a Barcával bajnokságot és spanyol Szuperkupát nyert, 46 meccsen összesen 22 gólt szerzett, de a BL-ben pont korábbi csapata, az Inter tett róla az elődöntőben, hogy a BL-győzelem ne sikerüljön. Ibrahimovic tavaly nyáron 6 millió euróért került kölcsönbe a Milanhoz, amelyet bajnoki címhez segített, majd az olasz csapat idén 24 millió euróért végleg megvette.

Rosell a Barca gazdasági helyzetét firtató kérdésre válaszolta azt, hogy Ibrahimovic megvétele volt a klub történetének legrosszabb igazolása, hiszen majdnem negyvenmillió euró volt a ráfizetés. Nem Ibrahimovic volt az egyetlen, akin bukott a Barca, 2009-ben 25 millió euróért szerezte meg a klub Dmitro Csigrinszkijt a Sahtar Donyecktől, majd a belső védőt egy évvel később tíz millióval kevesebbért adták el korábbi klubjának.

"Vészhelyet volt, ki kellett fizetnünk a játékosokat, és nem volt pénz a kasszában, ezért adtuk el Csigrinszkijt" - magyarázta Rosell az üzlettel kapcsolatban. A Barca komoly tartozásokat halmozott fel az elmúlt években, és jól jött a csapatnak, hogy öt évre 171 millió eurót kap a Qatar Foundation mezfeliratért. Rosell 2010-ben váltotta Joan Laportát a Barcelona élén, és büszke rá, hogy érkezése óta sikerült csökkenteni a tartozásokat, bár így is 364 millió eurós mínuszban van még a klub.