Vágólapra másolva!
Fabio Capello számára kínos információkat hozott nyilvánosságra Theo Walcott az önéletrajzi írásában. Az angol játékos többek között arról számol be, hogy a válogatott edzőtáborában halálos fenyegetést kapott az olasz szövetségi kapitánytól, aki Emile Heskey-hez egy tányért vágott hozzá.

"Nagyon nehéz időszak volt a vb előtti a válogatottnál" - idézi Walcott "Growing Up Fast" című könyvét a Soccernet. "A játékosok klikkekre bomlottak, volt egy Manchester United-csoport és egy Aston Villa-csoport, feszült volt a légkör.

Walcott tavaly tavasszal még tagja volt Capello bő keretének, ám a világbajnokságra utazó 23-as keretbe már nem került be.

Az Arsenal huszonkét éves játékosa arról ír, hogy a 30-as keret tagjaként sokkoló esemény érte. "Az Alpokban a vb előtti felkészülésen történt velem valami, ami tönkretette a bizalmamat. Az egyik gyakorláson a jobb szélen futottam el, amikor Capello hirtelen teljes hangerővel üvölteni kezdett rám. Az edzés leállt, mindenki zavarba jött, és a lábát bámulta. Az edző azt üvöltötte, hogy meg fog ölni, ha még egyszer ilyet csinálok. A kitörése ellenére fogalmam se volt, hogy mit követel tőlem, teljesen össze voltam zavarodva."

Walcott írásából az is kiderül, hogy Capello hozzávágott egy tányért Emile Heskey-hez, amiért az egyik vacsoránál használta a mobiltelefonját.