Vágólapra másolva!
Hosszú tárgyalássorozat végén az olasz Inter labdarúgócsapata végül beleegyezett abba, hogy a holland vb-ezüstérmes középpályás, Wesley Sneijder tárgyalhasson a Manchester Uniteddel. Szombaton a La Gazzetta dello Sport bombahírt közölt: Sneijder valóban Manchesterbe, de a City csapatához szerződik. A klub cáfol.

Brit lapok már tavasszal azt prognosztizálták, a nyár legnagyobb átigazolását a Manchester United ütheti nyélbe, már amennyiben meg tudja szerezni az olasz Inter középpályást, Wesley Sneijdert. A holland úgy nyilatkozott, szíve szerint maradna Milánóban, csak akkor hagyja el az Intert, ha a klub ezt akarja.

Augusztus elsejére legalább annyi eldőlt, hogy az olasz klub áldását adta a tárgyalásra, sőt, a Daily Mail információja szerint el is fogadta a Manchester United több mint 30 millió fontról szóló ajánlatát. Az angolok ugyanakkor sokallták Sneijder fizetési igényét, a világbajnoki ezüstérmes középpályás ugyanis közel 200 ezer fontot keresett hetente az Internél.

Szombaton aztán a La Gazzetta dello Sport bombahírt közölt, az olasz sportnapilap információja szerint Sneijder utolsó mérkőzését játssza az Interben a Milan elleni Szuperkupa-döntőben, mert az olasz klub megállapodott a Manchester City együttesével.

Amit a United ugyanis sokallt, azt a City nem, állítólag 31,4 millió fontot (36 millió eurót) fizet a játékosért - állítja a lap. A Manchester City vezetői a BBC-n úgy reagáltak erre, hogy a hír nem igaz, nem tettek ajánlatot a milánóiaknak.