Vágólapra másolva!
Az Újpest labdarúgócsapata saját honlapján közölte, hogy az előzetes letartóztatást elrendelő elsőfokú végzés elleni fellebbezésnek helyt adott a másodfokon eljáró Pest Megyei Bíróság, és szabadlábra helyezte a sajtóban az Újpest FC tulajdonosaként emlegetett Tolnai Sándort.

Augusztus 5-én, pénteken ugyan harminc napra, szeptember 5-ig előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Bíróság a sajtóban az Újpest FC tulajdonosaként emlegetett Tolnai Sándort és két gyanúsított társát, ám fellebbezésének helyt adott a másodfokon eljáró Pest Megyei Bíróság.

"Dr. Dányi Szilárdnak, Tolnai Sándor védőügyvédjének tájékoztatása alapján Tolnai Sándort szabadlábra helyezték; miután az előzetes letartóztatást elrendelő elsőfokú végzés elleni fellebbezésnek helyt adott a másodfokon eljáró Pest Megyei Bíróság, és vele szemben semmilyen kényszerintézkedést nem rendelt el. Az Újpest FC a továbbiakban nem kívánja kommentálni az ügyet" - áll az Újpest FC által kiadott közleményben.

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az [origo] érdeklődésére azt mondta, sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudja a hírt.

"A normális ügymenet szerint amennyiben a bíróság döntést hoz, arról értesíti az ügyészséget, és az illetékes büntetés-végrehajtási intézetet. Ez nem történt meg, így azt mondhatom, hivatalos értesítést nem kaptunk. Ettől függetlenül még előfordulhat, hogy a másodfokú bíróság esetleg helyt adott a fellebbezésnek" - mondta.

Tolnai Sándort és két társát egy bank jelentette fel egy hévízi szálloda adásvételével, bérbeadásával kapcsolatos ügylet és az azzal összefüggésben felhasznált hamis okiratok, fiktív számlák miatt. A bűncselekménnyel okozott kár a rendelkezésre álló adatok szerint mintegy 2 milliárd 300 millió forint, amelyet az ügyészség már zárolt is.

Tolnai Sándort, akit a sportsajtóban az Újpest tulajdonosaként emlegetnek, múlt kedden különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó csalás vádjával állította elő a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség, a meghallgatás végén elrendelték őrizetbe vételét, és az ügyészség kezdeményezte az előzetes letartóztatásba helyezését. A bíróság ezt pénteken el is rendelte.