Vágólapra másolva!
Az Arsenal eddigi igazolásai nem arra a posztra érkeztek, ahová a szurkolók szerint a legnagyobb erősítésre lenne szükség: a Lille-től szerződtetett Gervinho, illetve a Southamptontól megvett Alex Oxlade-Chamberlain egyaránt támadó. Persze Arsene Wenger középhátvédet is akar igazolni, és úgy tűnik, hogy a befutó a Birmingham Cityből Scott Dann lehet.

A klub az előző idényben feltűnően sok gólt kapott pontrúgások után, és a szakértők úgy vélték, hogy a keretből nagyon hiányzik egy klasszikus brit típusú, jól megtermett, jól fejelő középhátvéd. Wenger is így érezte, mert a nyáron bejelentkezett az Evertonban szereplő Phil Jagielkáért, azonban a liverpooliak nemet mondtak az Arsenal ajánlatára. Később kinézte a Bolton Wanderers védőjét, Gary Cahillt is, a legutóbbi hírek szerint azonban a klub közel áll ahhoz, hogy megvegye Scott Dannt a Birmingham Citytől.

A 24 éves hátvéd tavasszal sérülés miatt csak keveset játszott a kieső csapatban, ám a nyári felkészülési időszakot már végigdolgozta. Az Arsenal fő játékosmegfigyelője, Steve Rowley a pályaedző Pat Rice-szal együtt a múlt héten személyesen is megnézte a Tottenham Hotspur elleni edzőmeccsen, és a jelek szerint elégedettek voltak a látottakkal, mert egybehangzó angol lapértesülések szerint az Arsenal megtette ajánlatát: 6,8 millió eurót fizetne.

További átigazolási hírek

A Newcastle United csatára, Shola Ameobi két évvel meghosszabbította szerződését. A Hamburg visszautasította a Juventus ajánlatát a holland szélsőért, Eljero Eliáért. A Bayer Leverkusen kölcsönvette a Stuttgart 19 éves kapusát, Bernd Lenót. A jelenleg klub nélküli francia csatárt, David Trézéguet-t a Swansea City is kiszemelte. Angol lapértesülések szerint a Chelsea Yossi Benayount is felajánlotta a Tottenham Hotspurnek a Luka Modric-transzfer részeként. A Rubin Kazany bejelentkezett a Schalke 04 holland csatáráért. Klaas-Jan Huntelaarért.

www.global-soccer.eu