Vágólapra másolva!
Luis Suárez hiába javította hibáját a kihagyott tizenegyes után, a Liverpool mégsem tudott nyerni a Sunderland ellen a Premier League első fordulójában. Az újonc Queens Park Rangers hazai pályán kapott négy gólt, Buzsáky Ákos a 72. percben állt be csereként, a győztes Boltonban Bogdán Ádám kispados volt.

A Liverpoolban négy nyári szerzemény - José Enrique, Downing, Adam és Henderson - is a kezdőben kapott helyet, de a meccs eleje nem róluk, hanem a Copa América legjobb játékosának választott Suárezről szólt, aki kiharcolt egy tizenegyest, de a labdát az égbe lőtte.

Az uruguayi csatár gyorsan javított, a 12. percben Adam beadása után a rövid saroknál bemozdulva csúsztatta a labdát a kapus támaszkodó lábához. Downing félpályás szóló végén szerezhette volna első liverpooli gólját, de balos bombája a lécen csattant. A semmit nem mutató Sunderland az 57. percben egyenlített, az üresen hagyott Sebastian Larsson gyönyörű mozdulattal, a levegőben úszva lőtt a bal sarokba.

Szerencsés esetben két magyar is játszhatott volna a QPR-Bolton meccsen, de mind Buzsáky Ákos, mind Bogdán Ádám a kispadon kezdett, és bár csak Buzsáky állt be, a meccs végén a vendégek kapusa lehetett boldogabb. Az újonc QPR az első félidőben DJ Campbell révén egy lesgólt tudott felmutatni, a Bolton pedig a ráadásban került előnybe, nem is akármilyen góllal, Gary Cahill 18 méterről lőtte szét a jobb felsőt.

A Boltonnak a második félidőben minden bejött, a londoniaknak pedig szerencséje sem volt, Gabbidon a saját kapujába talált egy szabadrúgás után, Klasnic lövése pedig egy védőn megpattanva akadt be. Buzsáky 0-3-nál lépett pályára, de csodát ő sem tudott tenni.

Egy másik újonc, a Norwich jobban debütált, egy pontot elhozott a Wigantől, pedig a hazaiak egy véleményes büntetővel szereztek vezetést, de ez sem törte meg a Kanárikat, Al-Habszi hibáját Hoolahan használta ki a félidő végén, ezzel 45 perc után ki is alakult a végeredmény.

A Wolverhampton hátrányból fordított a Blackburn ellen, a Rovers a nyáron igazolt Mauro Formica éles szögből szerzett góljával vezetett a 20. percben, de két perccel később Steven Fletcher bebólintotta Jarvis beadását, majd egy kihagyott Wolves-büntető utáni kavarodást Ward zárt le egy pazar kapáslövéssel.

Nem született gól a Fulham-Aston Villa meccsen, amiben a legnagyobb szerepe Givennek volt, a birminghamiek kapusa kétszer is nagy bravúrral fosztotta meg Zamorát a gólszerzés örömétől. A mérkőzést tíz emberrel befejező Arsenal szintén csak gól nélküli döntetlent játszott a Newcastle United otthonában.

Premier League, 1. forduló:
Blackburn Rovers - Wolverhampton 1-2 (1-1)
gól:
Mauro Formica (20.), illetve S. Fletcher (22.), Ward (47.)

Fulham - Aston Villa 0-0

Liverpool - Sunderland 1-1 (1-0)
gól:
L. Suárez (12.), illetve S. Larsson (57.)

Queens Park Rangers - Bolton 0-4 (0-1)
gól:
G. Cahill (45+2.), Gabbidon (67., öngól), Klasnic (70.), Muamba (79.)
piros lap: C. Hill (94.)

Wigan - Norwich 1-1 (1-1)
gól:
Watson (21., 11-esből), illetve Hoolahan (45.)

Newcastle United - Arsenal 0-0
kiállítva:
Gervinho (76., Arsenal)

A Tottenham Hotspur-Everton mérkőzést a londoni zavargások miatt elhalasztották.

A vasárnapi program:
Stoke City - Chelsea 14.30
West Bromwich Albion - Manchester United 17.00

Hétfőn játsszák:
Manchester City - Swansea City 21.00