Vágólapra másolva!
A címvédő Videoton egygólos vereséget szenvedett a Budapest Honvéd vendégeként, a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójának szombati játéknapján. A győztes gólt Danilo szerezte büntetőből, aki hatodik találatával a góllövőlista élére ugrott. A brazil csatár mind a hat gólt tizenegyesből szerezte.

OTP Bank Liga, 7. forduló:
Budapest Honvéd - Videoton FC 1-0 (0-0)
Bozsik Stadion, 2000 néző
v.: Kassai
Honvéd: Kemenes - Lovric, Botis, Debreceni, Novák A. - Danilo (Tchami, 87.), Zelenka (Hidi, 77.), Délczeg, Akassou, Hajdú - Sekulic (Németh N., 46.)
Videoton: Tujvel - Brachi, Vaskó, Horváth G., Héctor Sánchez - Oliveira, Sándor Gy. (Gosztonyi, 69.), Mitrovic, Elek Á. (Nikolics, 60.), Brandao (Walter Lee, 83.) - Alves.
gól: Danilo (58., 11-esből)
sárga lap: Debreceni (42.), Danilo (70.), Lovric (79.), Németh N. (86.), illetve Héctor Sánchez (44., 57.), Vaskó (53.), Oliveira (90.), Mitrovic (93.)
kiállítva: Akassou (95.), illetve Héctor Sánchez (57.)

Az első félidőben a Videoton futballozott mezőnyfölényben, de a Honvéd védelme rendkívül stabil volt, így alig akadt helyzet a szünetig. Alves révén ugyan szerzett egy gólt a bajnokcsapat, de ezt Kassai nem adta meg les miatt, nem biztos, hogy igaza volt, bár nehéz volt eldönteni, hogy Evandro beleért-e a labdába a beadásnál. Ha nem, akkor rossz ítélet született.

A fordulás után a kispestiek büntetőből szereztek vezetést, az esetnél szabálytalankodó Héctor Sánchez kiállítása miatt megfogyatkozott vendégek tíz emberrel küzdve is mindent megtettek az egyenlítésért. Mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, azonban elsősorban a kapufának és Kemenes bravúrjainak köszönhetően nem változott már az eredmény.

A mérkőzés hosszabbításában igen feszültté vált a hangulat, a játékosok többet foglalkoztak egymással, mint a labdával, Akassou például leköpte Horváth Gábort, amiért megkapta a jogos piros lapot, ennek nyomán a Honvéd is tíz játékossal fejezte be a találkozót. A Videoton negyedik bajnoki meccsét sem tudta megnyerni az idényben, három vereség mellett egy döntetlent tud felmutatni Paulo Sousa csapata.