Vágólapra másolva!
Két évvel meghosszabbították Lothar Matthäusnak, a bolgár labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitányának eredetileg szeptemberben lejáró szerződését. A bolgár futballszövetség (BFU) csütörtökön jelentette be, hogy sikerült 2013-ig szóló szerződést kötnie a korábban a magyar nemzeti csapatot is irányító 50 esztendős szakvezetővel.

"Még a fehéroroszok ellen szerdán elveszített barátságos mérkőzés előtt megegyeztünk" - mondta Boriszlav Mihajlov, a BFU elnöke. "Beszéltünk a nemzeti csapat jövőjéről, egyeztettük az ötleteinket, s úgy gondolom, mindketten elégedetten álltunk fel az asztaltól."

A tavaly szeptemberben kinevezett, játékosként 1990-ben világbajnok, 150-szeres válogatott Matthäus irányításával a bolgárok 1-0-ra legyőzték Wales együttesét az Európa-bajnoki selejtezőben, ezt követően - már az idén - azonban döntetlent játszottak Svájccal és Montenegróval is, így már csak matematikai esélyük maradt arra, hogy részt vegyenek a jövő nyári lengyel-ukrán közös rendezésű kontinenstornán.

A német kapitány 1966 óta az első külföldi tréner, aki leülhetett a bolgár kispadra. A 2014-es brazíliai vb selejtezőjében a csapatnak a B csoportban Olaszországgal, Dániával, Csehországgal, Örményországgal és Máltával kell megküzdenie.