Vágólapra másolva!
A BL-szereplésre készülő Napoli nem kímélte a pénztárcáját az átigazolási piacon. Az elköltött milliókat most Lavezzi értékesítésével pótolhatják, akit a Zenit szerződtetne.

A Napoli az előző idényben bronzérmes lett a Serie A-ban, amivel kiharcolta a BL-indulás jogát, a nyáron ennek megfelelően költekezett a játékospiacon. A délolasz egyesületnél eddig csak négy klub költött több pénzt eddig Európában, így a nápolyi klubnak nem jönne rosszul, ha jó pénzért el tudná adni valamelyik játékosát.

Erre Ezequiel Lavezzi esetében van a legnagyobb esély. A csatár az előző idényben alapember volt, nyolc gólt szerzett, a nyáron pedig a Manchester Cityvel és az Internazionaléval is kapcsolatba hozták. A milánóiak azonban csak 14 millió eurót fizettek volna érte, plusz még Goran Pandevet adták volna a nápolyiaknak, akik erre az ajánlatra nemet mondtak.

Lavezzi szerződésében 31 millió eurós kivásárlási záradék szerepel, és ez az összeg helyre billentené a klub költségvetését, a legfrissebb hírek szerint pedig az orosz Zenit Szankt-Petyerszburg hajlandó lenne kifizetni ezt a summát. A szentpétervári gárda trénere az olasz Luciano Spalletti, aki úgy érzi, hogy szüksége lenne még egy csatárra, a pénz pedig a jelek szerint nem akadály a Zenitnek.

A Wolfsburg mellőzött dán középpályását, Thomas Kahlenberget az AS Saint-Étienne szemelte ki. A Lazio érdeklődik a Manchester City szélsője, Shaun Wright-Phillips iránt.

www.global-soccer.eu