Vágólapra másolva!
Nem tervez feljelentést az MTK szurkolói által a felcsúti NB II-es bajnoki után bántalmazott Mészáros Lőrinc. A Puskás Akadémia elnöke az [origo]-nak elmondta, a két korábbi tatabányai klasszis, Vincze István és Kiprich József akadályozta meg, hogy a rátámadó drukkerek megrugdossák, így megúszta karcolásokkal a támadást. Az MTK klubigazgatója bocsánatot kért, és vizsgálatot indított az ügyben.

Az esetről beszámoló Fejér Megyei Hírlap szerint a Videoton-Puskás Akadémia - MTK találkozó lefújása után a vendégek szurkolói a helyszínen levő Orbán Viktor miniszterelnököt szidalmazták, ezután szólította fel őket távozásra Mészáros Lőrinc.

"A meccs után a vendégek klubjának elnökét, Deutsch Tamást vezettem körbe az akadémián, ezután mentem oda a vendégek táborához, ekkor már nagyjából félórája véget ért a meccs" - idézte fel a történteket az [origo]-nak Mészáros Lőrinc. "Felszólítottam őket, hogy fejezzék be a minősíthetetlen viselkedést, és hagyják el a stadiont, inkább az MTK pályáján üvöltözzenek. Erre fellöktek, és megpróbáltak megrugdosni, de szerencsére ebben Vincze István és Kiprich József megakadályozta őket. Ezután megjöttek a biztonságiak, és a segítségükkel kitessékeltük a csoportot a stadionból."

A vezető szerint egy mindössze 10-15 fős fővárosi társaság okozta a meccs utáni incidenst. "Láthatóan ittas állapotban levő drukkerekről van szó, akik egyébként jól szituált fiataloknak tűntek. Nem értem, hogy mi vezérelhette őket. Lehet, hogy nem is hagyományos fociszurkolókról volt szó, mert egy kemény mag csak a vereség után viselkedik így, az MTK viszont megnyerte a meccset. Soha nem tapasztaltunk ilyet az MTK szurkolóitól, de más vendégtáboroktól sem."

Mészáros medöbbentőnek tartja az eseményeket, de nem tervez feljelentést a támadás miatt. "Még aznap este túltettem magam az eseten, szerencsére komolyabb sérülést sem szenvedtem, mindössze a térdem karcolódott össze."

Miután a drukkereket a stadionon kívülre terelték, Mészáros Lőrinc megkérte Domonyai Lászlót, az MTK klubigazgatóját is, hogy segítsen a kialakult helyzetben. "Ő sem tudott mit tenni, és abban végül is igaza volt, hogy a rendezőinknek kell megoldani a helyzetet. Egyébként az eset után azonnal odajött, és bocsánatot kért. Mindössze azért kértem őt, mert én a saját szurkolóinkkal szót tudok érteni, nem tudtam, hogy ő milyen viszonyban van a klubjának drukkereivel."

Meg akartuk kérdezni az esetről Domonyai Lászlót is, ám mindeddig nem tudtuk utolérni. A klubvezető ugyanakkor egy közleményt juttatott el hozzánk, amelyben nyilvánosan is bocsánatot kér Mészárostól és a Videotontól, és kijelenti, hogy vizsgálatot kezdeményez az ügyben.

A nyílt levél szövege

"Tisztelt Elnök Úr!

A tegnapi Videoton II - MTK Budapest bajnoki mérkőzés után a szurkolók egy csoportja megengedhetetlen módon viselkedett a felcsúti stadionban.E szurkolói cselekedet nem méltó az MTK értékrendjéhez, szellemiségéhez. 123 éves klubunk mindig is példamutató módon képviselte a magyar labdarúgást eredményeivel és sportkultúrájával egyaránt. A kis létszámú szurkolói csoport elfogadhatatlan cselekedetei miatt az MTK nevében elnézést kérek Öntől és a Videoton egész csapatától.

Az MTK Vezetősége a mai napon vizsgálatot kezdeményezett azért, hogy az egyes szurkolók e cselekedetben való részvételét kiderítse és a szükséges szigorú intézkedéseket meghozhassa.

A vizsgálat eredményeiről Önt személyesen tájékoztatni fogom."