Vágólapra másolva!
Tizennyolc perc erejéig ismét pályára lépett Salvador Cabanas, a paraguayi válogatott labdarúgót tavaly januárban fejbe lőttek egy mexikóvárosi bárban. A fővárosi Azték Stadionban a 31 éves játékos korábbi csapata, a helybéli Club América és a paraguayi válogatott csapott össze egy jótékonysági mérkőzésen, amelynek bevételét Cabanas kapta meg.

A labdarúgó nyolc percet játszott az América színeiben az első félidőben, majd a szünet után tíz percre beszállt a válogatottba.

"Számunkra az volt a legfontosabb, hogy jól érezze magát a pályán" - nyilatkozta az új paraguayi kapitány, Francisco Arce.

A csatárt 2010. január 25-én lőtték fejbe egy mexikóvárosi szórakozóhelyen, alig egy hónappal azután, hogy segítségével Paraguay kivívta a dél-afrikai világbajnoki szereplést.

Cabanasról már csaknem lemondtak az orvosok a támadás után, ám ő - kisebbfajta csodaként - visszanyerte öntudatát, fokozatosan erősödött, ugyanakkor a koponyájába fúródott golyót nem vették ki, mivel annak eltávolítása túl nagy kockázattal járna.


A válogatott korábbi vezére klubjának színeiben 2007-ben és 2008-ban is gólkirályként zárt a Libertadores-kupában. A gyilkossági kísérletet megelőzően a tavaly nyári világbajnokság selejtezőjében hat góljával a paraguayiak legeredményesebbje volt.