Vágólapra másolva!
A Kolumbiai Labdarúgó Szövetség felkérte szövetségi kapitánynak az argentin Gerardo Martinót, aki azonban nem vállalja a munkát.

A szövetség elnöke, Luis Bedoya már találkozott a jelölttel, akitől viszont nemleges választ kapott az ajánlatra.

Az argentin szakvezető önként mondott le a múlt hónapban rendezett Copa Americán döntős, a tavalyi vb-n negyeddöntős paraguayi nemzeti együttes kapitányi posztjáról.

Martino azért köszönt le, mert elmondása szerint nem esett neki jól, hogy a csapatot annak ellenére kritizálták, hogy fináléba jutott a Copa Americán. Az együttes úgy került a döntőbe, hogy a rendes játékidőben egyetlen meccsét sem nyerte meg, a vasárnapi, Buenos Aires-i végjátékban pedig sima, 3-0-s vereséget szenvedett Uruguay legjobbjaitól.

A kolumbiai válogatottnak hivatalosan a hét eleje óta nincs kapitánya, akkor mondott le ugyanis Hernán Dario Gomez. Az 55 esztendős szakvezető egy bogotai szórakozóhelyen megütött egy nőt, aki kritizálta az általa favorizált játékrendszert.

Később nyilvánosan elnézést kért tettéért - mondván, elvesztette az önuralmát -, a szövetség pedig eleinte nem említett menesztést, ám a jogvédő szervezetek tiltakozása után elfogadhatatlannak nevezte a tréner viselkedését. A válogatott októberben kezdi meg a vb-selejtezők dél-amerikai sorozatát.