Vágólapra másolva!
Bármilyen meglepőnek is tűnik, Angliában a nyár egyik legkeresettebb futballistája a Bolton Wanderers középhátvédje, Gary Cahill volt. Az angol védőért korábban az Arsenal jelentkezett be, most pedig a hírek szerint a Liverpool szeretné leigazolni az elsősorban a klasszikus brit erényeket csillogtató focistát.

A 25 esztendős bekk az elmúlt négy idényben szinte alig hagyott ki mérkőzést, és védő létére kifejezetten eredményes, hiszen 13 gólja van a Premier League-ben, a jelenlegi szezon első fordulójában is betalált a Queens Park Rangers ellen.

A jól megtermett, fizikai erejét remekül kihasználó futballistát az egész nyáron kapcsolatba hozták az Arsenallal, amely azonban eddig hivatalos ajánlatot még nem tett érte, és immár vetélytársa is akadt a Liverpool képében.

Angol lapértesülések szerint a liverpooliak tízmillió fontot adnának Cahillért, és emellett még a francia csatárt, David Ngogot is átengednék, ráadásként pedig kölcsönadnák nekik fiatal tehetségüket, a 17 éves Raheem Sterlinget. A boltoni védő leigazolása beleillene a 'Pool játékospolitikájába, amely szerint elsősorban brit focistákat igyekeznek szerződtetni. Cahill szerződésében egyébként állítólag 17 millió fontos kivásárlási záradék szerepel.

További átigazolási hírek:

A Manchester City védőjéért, Nedum Onuoháért a Queens Park Rangers, az Everton és a Blackburn Rovers is bejelentkezett.

A West Ham United német középpályása, Thomas Hitzlsperger a Wolfsburgba igazolt. Az Arsenal mexikói támadóját, Carlos Velát a Real Sociedad vette kölcsön.

A Schalke spanyol sztárját, Raúlt ezúttal a Paris Saint-Germainnel hozták kapcsolatba.

A Corriere dello Sport értesülései szerint az Arsenal érdeklődik a Lazio argentin támadója, Mauro Zárate iránt.

A Fiorentina megszerezte a Genoa marokkói középpályását, Huszin Harzsát.

www.global-soccer.eu