Vágólapra másolva!
Azt már a nyár elején sejteni lehetett, hogy az Atlético Madrid megválik egyik sztárcsatárától, és végül Sergio Agüerót tette pénzzé, akit a Manchester City vett meg. Helyére azonban még senki sem érkezett, pedig a brazil támadó, Diego Costa súlyos sérülése miatt szükség lenne még egy csatárra - éppen ezért bejelentkeztek a Porto kolumbiai klasszisáért, Radamel Falcao Garcíáért.

Az Európa Liga előző kiírásának gólkirálya a Copa Américán sem nyújtott rossz teljesítményt, és sokan úgy vélték, hogy követi a Chelsea-hez volt edzőjét, André Villas-Boast. A nyáron azonban a Porto meghosszabbította Falcao szerződését, amelyben 45 millió eurós kivásárlási záradék szerepel - márpedig ennyit valószínűleg egyetlen klub sem fizetne érte.

Az AS értesülései szerint az Atlético Madrid azért megpróbálja megszerezni a támadót. A lap úgy tudja, hogy a madridiak csak 25 millió eurót ajánlanak, ugyanakkor ehhez az összeghez még hozzácsapnák az argentin középpályást, Eduardo Salviót. Utóbbi játékos az előző évadban kölcsönben Portugáliában játszott ugyan, de nem a Portónál, hanem a Benficánál, és 19 bajnokin négy gólt szerzett, illetve három gólpasszt adott.

További átigazolási hírek

A Manchester City kapusa, Joe Hart új, ötéves szerződést írt alá a klubbal. A Manchester United francia szélsője, Gabriel Obertan a Newcastle Unitedbe tart. Az Arsenal közel áll ahhoz, hogy megszerezze a Southampton 17 éves középpályását, Alex Oxlade-Chamberlaint.

www.global-soccer.eu