Vágólapra másolva!
Stieber Zoltán győztes meccsen debütált a Bundesligában, miután a Mainz 2-0-ra verte a tavalyi ezüstérmes Leverkusent. Stieber 71 percet játszott a Mainzban. A rekordbajnok Bayern München meglepetésre vereséggel kezdte az új idényt, a Mönchengladbach hazai pályáján lepte meg a Bayernt.

A Mainz komoly segítséget kapott a Leverkusentől, a 32. percben Giefer kapus rosszul találta el a labdát a saját kapujánál, amire Allagui csapott le, és éles szögből a rövid sarokba lőtt a szöget rosszul záró kapus mellett.

A mindent eldöntő második gól a 86. percben esett, Caligiuri beadásába Toprak ért bele szerencsétlenül, és a labda a saját kapujának jobb sarkában kötött ki.


A Bayern számára kötelező feladatnak tűnt az osztályozón bennmaradt Mönchengladbach legyőzése, de a bajorok Müller révén csak lesgólig jutottak, pedig az utolsó félórában Ribéry is beszállt Robben és Gomez mellé.

A Gladbach előbb egy érvénytelen gólt szerzett a második félidő elején, amikor De Cargo a védőjét ellökve fejelt a hálóba, majd a belga támadó szerzett egy szabályos gólt is, amikor Jerome Boateng és a pocsékul kifutó Neuer nem értette meg egymást.


A Mönchengladbach története során másodszor nyert a Bayern otthonában.

Bundesliga, 1. forduló:
Mainz - Bayer Leverkusen 2-0 (1-0)
gól:
Allagui (32.), Toprak (86., öngól)

Bayern München - Mönchengladbach 0-1 (0-0)
gól: De Camargo (62.)