Vágólapra másolva!
Súlyos büntetéseket szabott ki a júniusban kirobbant bundabotrány után az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC), Giuseppe Signorit például örökre kizárták a profi futballból.

A meccsek manipulálásával vádolt csapatok közül az élvonalba frissen feljutott Atalanta hatpontos levonással kezdi meg az idényt, ráadásul Cristiano Doni nélkül, ugyanis a csapatkapitányt három és fél éves eltiltással sújtották. Mivel ő már 38 éves, ezzel vélhetően a pályafutása is véget ért. Ennél is keményebben bűnhődött a korábbi válogatott csatár, Giuseppe Signori, aki - kilenc társával együtt - a maximálisan kiszabható megrovást kapta, azaz öt évre eltiltották, és örökre kizárták a profi futballból.

Az Ascoli ugyancsak mínusz hat pontról vág neki a másodosztályú szezonnak, míg a harmadik ligás Alessandriát és Ravennát egy osztállyal lejjebb sorolták. A FIGC fegyelmi bizottsága összesen 18 játékost és 17 klubot büntetett meg, az óvásokat jövő héten tárgyalják.

Múlt szerdán a Serie A-ban szereplő Chievót nyolcvanezer eurós (22 millió forint) bírsággal sújtották, mivel a veronai egyesületnél tanácsadóként tevékenykedett Stefano Bettarini a gyanú szerint a fogadási maffia tagja volt.

A korábbi hírek szerint az AS Roma és a Fiorentina is érintett a bundabotrányban. Az egyik feltételezett tettes azt állította a cremonai ügyészségnek, hogy a két csapat egymás elleni mérkőzése (2-2), továbbá a Lecce-Cagliari (3-3) és a Genova-Lecce (4-2) találkozó eredményét is manipulálták.