Vágólapra másolva!
Az angol Tottenham Hotspur labdarúgócsapata az elmúlt héten két súlyos vereséget szenvedett: előbb a Manchester Unitedtől, majd a Manchester Citytől kapott ki. A Spurs mestere, Harry Redknapp szerint szükség lenne egy középcsatárra, és a hírek szerint a klub hamarosan ajánlatot tesz a brazil Internacionalnak a válogatott Leandro Damiaóért.

A Manchester City ellen a Tottenham középcsatára Peter Crouch volt, aki azonban még a héten távozhat, hiszen a Stoke City és a Sunderland is szeretné megszerezni. A Spurs a nyáron ugyan már igazolt egy támadót, kölcsönvette a Manchester Citytől Emmanuel Adebayort, de az egyesület szeretne még egy csatárt, az első számú kiszemelt Leandro Damiao.

Az Internacional erőssége már a válogatottban is bemutatkozott, és korábban a Benfica és a Juventus érdeklődött iránta. A Spurs esélyeit növeli, hogy a londoniak remek kapcsolatot ápolnak a brazil egyesülettől, hiszen tavaly nyáron tőlük vették meg a középpályás Sandrót, aki bevált a White Hart Lane-en.

A Porto Alegre-iek nem szívesen adnák el egyik legjobbjukat a brazil bajnokság közben, ugyanakkor a klub elnöke, Giovanni Luigi szerint lehet olyan ajánlat, amit nem tudnak visszautasítani. Kérdés, a Tottenham tesz-e ilyet: egyes források szerint 18,7 millió eurót kínál majd az angol klub.

További átigazolási hírek:
A Manchester City paraguayi csatára, Roque Santa Cruz a Real Betisbe igazolt. Az Aston Villa középpályása, Jean Makoun kölcsönbe a görög Olimpiakoszhoz került.

Az Internazionale fiatal hátvédjét, Davide Santont a Newcastle United szeretné megszerezni. A Wolfsburg a svéd Helsingborgs csatárával, Rasmus Jönssonnal erősített.

www.global-soccer.eu