Vágólapra másolva!
Már igazi nagymenők is pályára lépnek kedden és szerdán a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörében. Három magyar játékos is érintett lesz, a fordulóból annak ellenére is kiemelkedik az Arsenal-Udinese meccs, hogy mindkét csapat legnagyobb sztárját elvitte a Barcelona a nyáron.

Húsz csapatot csupán egy oda-visszavágó választ el a Bajnokok Ligája főtáblájától, de a párbajok veszteseit sem éri tragédia: az Európa Liga főtáblájára kerülnek.

Kedden játsszák a forduló rangadóját, az Arsenal-Udinese meccset. Mindkét csapat elvesztette legnagyobb sztárját a nyáron, Udinében nem is igen reménykedhettek Alexis Sanchez megtartásában, az angoloknál viszont még friss a Fabregas távozása ütötte seb.

Arsene Wenger arról beszélt, hogy a hétfőn már a Camp Nouban dekázgató játékos nélkül sem áll meg az élet Londonban: "Szomorúak vagyunk, mert világklasszis játékost vesztettünk el. A klub idén 125 éves, sok nagy játékos elhagyta már, mégis mindig működött tovább. Meg szeretnénk mutatni, hogy most is képesek vagyunk erősen és egységesen harcolni."

Fabregas mellett az eltiltott Nasrival és Van Persie-vel, valamint a sérült Wilshere-rel és Abou Diabyval sem számolhat Wenger.

Handanovic kapus egy idegenben szerzett gólban látja az Udinese esélyeit. Az olaszoktól az előző Serie A-idény legjobbjának választott Sanchezen kívül Zapata és Gökhan Inler távozott, a csapat lelke, Antonio Di Natale viszont hű maradt a klubhoz, noha több sztárcsapat is kereste.

Három magyar játszhat

Még kedden pályára léphet mindhárom, a BL-ben még szereplő magyar játékos. A korábban a Videoton ellen is gólt szerző Szabics Imre a BATE Boriszovhoz látogat a Sturm Grazcal, Tőzsér Dániel és Köteles László klubja, a belga Genk pedig az izraeli Maccabi Haifa stadionjában játszik.

Szerdán a Bayern München Zürichbe, a spanyol Villarreal pedig a dán Odenséhez látogat.

Bajnokok Ligája, selejtező, 4. forduló

kedd, Bajnokok ága:
Köbenhavn (dán) - Viktoria Plzen (cseh)
BATE Boriszov (fehérorosz) - Sturm Graz (osztrák)

nem bajnokok ága:
Arsenal (angol) - Udinese (olasz)
Olympique Lyon (francia) - Rubin Kazany (orosz)
Twente (holland) - Benfica (portugál)

szerda, Bajnokok ága:
Wisla Kraków (lengyel) - APOEL (ciprusi)
Maccabi Haifa (izraeli) - Genk (belga)
Dinamo Zagreb (horvát) - Malmö (svéd)

nem bajnokok ága:
Bayern München (német) - Zürich (svájci)
Odense (dán) - Villarreal (spanyol)

Minden mérkőzés 20.45-kor kezdődik, a visszavágókat jövő kedden és szerdán rendezik.