Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az Európai Szuperkupa döntőjével végleg megkezdődött a 2011-2012-es idény, még ha Olaszországban a játékosok sztrájkja miatt még várni kell a bajnoki rajtjára. Az FC Barcelona újabb trófeát gyűjtött be, két sztárjuk is ott van álomcsapatunkban, ahogyan a nagy rivális Real Madridból is, a csatársorba pedig csak mesternégyessel lehetett bekerülni.

Kapus:
Köteles László (magyar, Genk): A belga bajnokcsapat hatalmas küzdelemben harcolta ki a Bajnokok Ligájába való bejutást, és a Maccabi Haifa elleni visszavágó hőse a magyar kapus volt, aki a büntetőpárbajban két tizenegyest is hárított. Köteles ráadásul a hét végi, Mechelen elleni bajnokin sem kapott gólt.

Hátvédek:
José Bosingwa (portugál, Chelsea): A jobbhátvéd helye nemrég még bizonytalan volt a londoniaknál, de a hét végén a portugál válogatott Bosingwa a Norwich City ellen csapata egyik legjobbja volt. Nem csak védekező feladatát látta el, de rengeteget lépett fel a támadásokkal, gólt is szerzett.

Marko Simic (szerb, BATE Boriszov): A középhátvéd a 2008-2009-es idényben három NB I-es mérkőzésen is pályára lépett a Honvéd színeiben, január óta viszont már a BATE játékosa, és a fehérorosz csapattal bejutott a Bajnokok Ligájába - miután a a Sturm Graz elleni selejtezőn gólt fejelt.

Javier Mascherano (argentin, FC Barcelona): A jelek szerint Josep Guardiola a nyáron azért nem igazolt középhátvédet, mert Mascheranót szeretné ezen a poszton szerepeltetni. Az argentin az FC Porto elleni Szuperkupa-döntőn hibátlanul játszott a védelem tengelyében, és a sérülések miatt egy ideig még szükség is lesz rá ebben a pozícióban.

Marcelo (brazil, Real Madrid): A balhátvéd annak ellenére is megőrizte a helyét a kezdők között, hogy a klub még egy klasszist igazolt a posztjára Fábio Coentrao személyében. A Zaragoza ellen Marcelónak védekeznie nem nagyon kellett, viszont kedvére mehetett előre, és ennek köszönhetően egy gólt is szerzett.


Középpályások:
Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid): A madridiak klasszisa ott kezdte az új idényt, ahol az előzőt abbahagyta. A Real Zaragoza ellen a Real 6-0-s diadalt aratott, és Cristiano Ronaldo a gólzáporból mesterhármassal vette ki a részét.

Ronaldónak egyik góljánál sem volt nehéz dolga, az elsőt lőtte a legtávolabbról:


Jordan Henderson (angol, Liverpool): A Sunderlandtől kifejezetten drágán megvett középpályás eddig nem nagyon remekelt, de a Bolton Wanderers ellen már megvillantott valamit tudásából. Rúgott egy gólt, és csapata igazi motorja volt, tökéletesen pótolva a sérült Steven Gerrardot.

Lionel Messi (argentin, FC Barcelona): A világ legjobb futballistája ugyan csatár, azonban gyakorlatilag szabad szerepkörben játszhat, amolyan visszavont támadóként szerepel. A Porto ellen is fantasztikusan focizott, és nem volt szívünk kihagyni az álomcsapatból - nálunk visszavont középcsatár lesz.

Ashley Young (angol, Manchester United): Sir Alex Ferguson csapata egy héten belül két rangadót is nyert a Premier League-ben, nem is akármilyen teljesítménnyel. A Tottenham és az Arsenal kiütése során az egész csapat fantasztikus teljesítményt nyújtott, Young főleg az Ágyúsok ellen remekelt, és két látványos találatot is szerzett.

Young mindkét gólja látványosra sikeredett, az első kicsit szebb volt:


Csatárok:
Edin Dzeko (bosnyák, Manchester City): A City az állandó költekezés révén kerete tele van minőségi játékosokkal, akik közül jelenleg Dzeko van a legjobb formában A bosnyák csatárnak kellett egy kis idő, hogy felvegye a Premier League ritmusát, de a Tottenham Hotspur elleni mesternégyese azt mutatja, hogy ez remekül sikerült neki.

Dzeko egyedül kivégezte a Spurst:


Klaas-Jan Huntelaar (holland, Schalke):
A gelsenkircheni csapatnak az Európa Liga selejtezőjében kétgólos hátrányt kellett ledolgoznia a finn Helsingin JK ellen, ami Huntelaar segítségével sikerült is. A holland támadó négy gólt vágott a helsinkieknek, majd a hét végi bajnokin gólpasszt adott Raúlnak.

www.global-soccer.eu

Mindent egy helyen az Eb-ről