Vágólapra másolva!
Az új edző, Gasperini átalakítaná a játékrendszert, melyhez azonban fontos lenne az Ajax belga védője, Jan Vertonghen megszerzése.

Az Internazionale új szakvezetője, Gian Piero Gasperini a 3-4-3-as játékrendszer híve, ezt szeretné alkalmazni új csapatánál is. A játékoskeret azonban nem tökéletesen alkalmas erre, éppen ezért szeretné leigazolni az Ajax belga védőjét, Jan Vertonghent.

A háromvédős felállásban értelemszerűen három középhátvédre van szükség, és nem árt, ha a bal szélen olyan bekk szerepel, aki alapvetően ballábas. A felkészülési meccseken ezen a poszton általában Cristian Chivu szerepelt, de a román nem győzte meg teljesítményével Gasperinit, aki ezért szeretne egy ballábas középhátvédet szerződetni.

Az első számú kiszemelt a La Gazzetta dello Sport információi szerint az Ajaxból Jan Vertonghen, aki tökéletesen megfelelne a tréner által felállított követelményeknek. A játékos szerződése 2013-ig érvényes, és a hírek szerint a kivásárlási záradékában húszmillió euró szerepel, ám a Gazzetta úgy tudja, hogy már 12 millió euróért elengednék, az Inter számára pedig ez az összeg az elfogadható kategóriába tartozik.

További átigazolási hírek

A Blackburn Rovers csatára, Nikola Kalinic az ukrán Dnipro Dnipropetrovszkba igazolt.

A Bolton Wanderers kölcsönvette a Wolfsburg török támadóját, Tuncay Sanlit.


A Newcastle United a PSV Eindhoven védőjével, Eric Pietersszel pótolná a Liverpoolnak eladott José Enriquét.

A West Bromwich Albion szerződést kínált a nyáron a Manchester Unitedtől elküldött Owen Hargreavesnek.

www.global-soccer.eu