Vágólapra másolva!
Az AS Roma szurkolói optimistán várták az átigazolási időszakot, hiszen az egyesület új, amerikai tulajdonosai azt ígérték, hogy jelentősen megerősítik a csapatot. Eric Lamela, Gabriel Heinze és Bojan Krkic szerződtetése mindenképpen ígéretes jel volt, azonban Daniele de Rossi megtartása nélkül mit sem ér. A középpályást a Manchester City vinné, a rómaiak pedig fejedelmi fizetéssel marasztalnák.

A saját nevelésű középpályás 2001 óta játszik az első csapatban, és szinte elképzelhetetlennek tűnt, hogy valaha más együttesben szerepeljen. Szerződése azonban jövő nyáron lejár, és a vezetőség eddig nem tudott megegyezni vele a hosszabbításról, és ez felkeltette a külföldi sztárcsapatok figyelmét.

A legkomolyabbnak a Manchester City érdeklődése tűnik, az angolok szakvezetője, Roberto Mancini nem titkolta, hogy szívesen látná csapatában De Rossit.

A rómaiak persze igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy a középpályás maradjon. A legfrissebb hírek szerint a klub legújabb ajánlata fejedelmi fizetést tartalmaz: eszerint De Rossi évi 5,5 millió eurót kereshetne, mégpedig öt szezonon keresztül. Ezzel ő lenne a klub legjobban fizetett focistája, hiszen Francesco Totti is csak 4,5 milliót keres.

További átigazolási hírek:
A Fulham bejelentkezett a Freiburg szenegáli csatáráért, Papiss Demba Cisséért. A Chelsea hivatalos ajánlatot tett a Porto balhátvédjéért, Álvaro Pereiráért. A Liverpool nyolcmillió fontot kínált a Nacional uruguayi védőjéért, Sebastián Coatesért.

A liverpooliak kölcsönadták fiatal spanyol csatárukat, Daniel Pachecót a Rayo Vallecanónak. Az Internazionale visszautasította a Paris Saint-Germain ajánlatát az argentin csatárért, Diego Militóért. A Granada ingyen megszerezte a Benfica középpályását, Haszan Jebdát. A Real Zaragoza érdeklődik a Besiktas portugál csatára, Hugo Almeida iránt.

www.global-soccer.eu