Élő:
Vágólapra másolva!
A Manchester United a félidőben még kétgólos hátrányban volt a városi vetélytárs City ellen az angol Szuperkupa-döntőben (Community Shield), de a kétgólos Nani vezérletével végül 3-2-es győzelmet aratott.

Lehetőségek korábban is adódtak a csapatok előtt, de az első gólra a 38. percig kellett várni, ekkor David Silva jobb oldali szabadrúgása után De Gea előbb lépett egyet, aztán megtorpant, a Ferdinand mellől felugró Lescott pedig a hálóba csúsztatott, vezetett a City (0-1).


A MU nyáron érkezett spanyol kapusa még inkább benne volt a City második, az első félidő hosszabbításban szerzett góljában, Dzeko 25 méterről célozta meg a kaput, és bár a labda egyáltalán nem ment sarokra, De Gea nem tudott odaérni a lapos lövésre (0-2).


Az 52. percben Smalling első manchesteri góljával szépített a United, a belső védő Young szabadrúgását belsőzte a levegőből a hálóba (1-2).


Nem sokkal később a maradék hátrányát is ledolgozta a bajnoki címvédő, méghozzá egy tanár-diák meccseket idéző akcióval, Rooney sarokkal tette tovább a labdát Cleverley-nek, aki Nani elé passzolt, a portugál pedig a kivetődő Hart fölött a hálóba emelt (2-2).


Úgy tűnt, tizenegyesekkel dől el a kupa sorsa, de a négyperces hosszabbításban jött a harmadik MU-gól: egy City-szöglet után Rooney vágta előre a labdát, Kompany sokat várt, így Nani elvitte előle, aztán Hartot kicselezte, majd a hálóba gurított (3-2). A United 19. alkalommal nyerte meg a Szuperkupát.


angol Szuperkupa-döntő:

Manchester United - Manchester City 3-2 (0-2)
gól:
Smalling (52.), Nani (58., 90+4.), illetve Lescott (38.), Dzeko (45+1.).