Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona nem jelenti fel José Mourinhót: a Real Madrid portugál vezetőedzője a spanyol labdarúgó Szuperkupa visszavágóján inzultálta a katalánok másodtrénerét.

"Több oka is van, hogy nem teszünk panaszt, az egyik, hogy megálljt kell parancsolnunk a mostani feszült, ellenséges hangulatnak" - fogalmazott Sandro Rosell, a Barcelona elnöke. "A technikai stáb és a sportigazgató (Andoni) Zubizarreta egyetértett abban, hogy nem érdemes jelenteni az ügyet."

Rosell hozzátette: ha feljelentik Mourinhót, az befolyásolta volna a csapat pénteki, Porto elleni európai Szuperkupa-meccsre való felkészülését, és a Mourinho által inzultált Tito Vilanova is kérte a vezetőket, hogy ne tegyenek semmit. Az elnök szerint ettől függetlenül a szövetség és az illetékes bizottságok megbüntethetik a Real edzőjét, de a barcelonaiak nem fognak erre senkit kérni.

A spanyol Szuperkupa múlt szerdai visszavágójának utolsó perceiben kialakult lökdösődés közben a portugál tréner belenyomta az ujját Tito Vilanovának, a Barcelona másodedzőjének a szemébe, majd később a sajtótájékoztatón is sértő megjegyzést tett rá. A trófeát a katalánok nyerték.