Vágólapra másolva!
Szabics Imrét megtalálták a szurkolók a Sturm Graz-Videoton Bajnokok Ligája-selejtezőn, ám az osztrákok magyar csatára szerint természetes, hogy megpróbálták kizökkenteni, azt pedig tagadja, hogy kezezett volna a gólja előtt. A párharc első mérkőzésén 2-0-ra győzött a Sturm.

Meccs közben a magyar szurkolók szidták Szabicsot, utána pedig Elek Ákos, a Videoton középpályása jelentette ki: meggyőződése, hogy Szabics kézzel vette át a labdát a gólja előtt. A válogatottba öt év után visszatért csatár azonban tagadta ezt.

"Elégedettek lehetünk az eredménnyel annak ellenére, hogy akár több góllal is nyerhettünk volna. Természetesen nincs vége a párharcnak, mert a Videotonban igen erős ellenfelet ismertünk meg" - összegzett az első gól szerzője.

A vendégszurkolók a mérkőzés alatt szidalmazták Szabicsot, akit ez nem nagyon zavart, mert szerinte természetes, hogy a rivális játékosait megpróbálják kizökkenteni a drukkerek. "Ha mással játszott volna a Sturm, ez akkor is előfordulhatott volna" - mondta.

Paulo Sousa, a székesfehérváriak edzője elismerte, jobb volt a rivális, ugyanakkor szerinte azzal elégedett lehet, hogy csapata mindvégig győzelemre játszott, játékosai pedig végig megfelelő mentalitásban futballoztak: "A Sturm előrébb jár a csapatépítésben, s ez abban látszott meg, hogy megérezték azokat a pillanatokat, amikor sebezhetőek voltunk és eldönthették a meccset, s ezeket a momentumokat ki is tudták használni."

A visszavágót jövő szerdán 20.30-tól rendezik Székesfehérváron.