Vágólapra másolva!
Szabics Imre, a Sturm Graz csatára szerint a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján szépen helytállt a Videoton, és úgy gondolja, hogy szép jövő előtt áll a magyar bajnok, ugyanakkor többé nem szeretne magyar klubcsapat ellen játszani. A 30 éves légiós csapata szerdán 3-2-re kikapott, ám így is továbbjutott 4-3-as összesítéssel.

Az osztrák csapatot erősítő Szabics Imre ezúttal nem lőtt gólt, és csupán egy félidőt játszott: "A combhajlító-izmommal probléma volt, ezért kértem, hogy cseréljen le az edző. Fáj a lábam, de a hétvégi bajnokin már játszani szeretnék" - nyilatkozta a támadó, aki szerint az első félidőben nagyon jól játszott a Videoton, a másodikban viszont már nem érezte azt, hogy a magyar bajnok megnyerheti a párharcot.

A Sturm végül sovány, 4-3-as összesítéssel jutott tovább: "Nem hiszem, hogy holnap bárki megkérdez majd minket, miképp jutottunk tovább. A lényeg a siker, a Videotonnak pedig gratulálok, mert nagyon szépen helytállt. Szép jövő áll előtte, sok sikert kívánok neki!" - mondta Szabics.

Ezzel együtt az exfradista csatár nem örül annak, hogy az ellenfél magyar volt: "Elég komoly volt ez a helyzet számomra, nem szeretnék a jövőben magyar csapat ellen kupamérkőzést játszani." Állítja: amikor kiderült, hogy a Sturm ellenfele a Videoton lesz, ő ezt nem lihegte túl, most viszont azt mondja: "Nem kívánom senkinek, hogy ilyen mérkőzéseken játsszon, mert ez nem egy szép élmény. A Sturm az utóbbi években három magyar csapattal is játszott, a Honvéd ellen nem futballoztam, az újpesti meccsünk elég kellemetlen volt, de kijárt a jóból nekem a Videoton ellen is." (Szabicsot az első meccs közben és utána is pocskondiázták a Videoton-szurkolók, főleg, amikor a lefújás után odament megtapsolni őket.)

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Szabics abban bízik, ez volt az utolsó kupameccse magyar csapat ellen
(
még több kép a meccsről)

A magyar válogatott csatára szerint az első félidőben jól játszott a Videoton, de kicsit túlhajtotta magát: "A szünet után már nem éreztem azt a borzasztó nagy átütőerőt, amit az első félidőben, amikor mindenáron gólokat akartak szerezni".

A huszonháromszoros válogatott játékos szerint a végeredmény reálisan tükrözi a két csapat közti különbséget. "A két meccs előtt azt mondtam, ha csak kevéssel is, de jobb csapatunk van, és ez be is bizonyosodott."

A következő körben a grúz Zestafonival találkozik a Sturm: "Van egy csapattársam, aki ettől a csapattól jött hozzánk, és azt mondta, erős klub, így nem lehet nekimenni úgy a meccsnek, hogy már továbbjutottunk" - fogalmazott a támadó, majd hozzátette: egyelőre nem érdekli, hogy mi lesz a következő BL-meccsen, csakis a hétvégi osztrák bajnokira koncentrál: szombaton a Mattersburgot fogadják a graziak.

Kérdésünkre, hogy szívesen látna-e érte szorító székesfehérvári drukkereket a Sturm esetleges BL-főtáblás meccsén, Szabics azt mondta: "Hogyne, nagyon szívesen fogadjuk őket."