Vágólapra másolva!
Két évvel meghosszabbította szerződését, így 2015-ig az Európa Liga-győztes FC Porto labdarúgócsapatánál marad Radamel Falcao, az együttes kolumbiai csatára - írta a portugál klub bejelentésére hivatkozva az európai szövetség (UEFA) hivatalos honlapja.

A 25 éves támadó - akit lapértesülések szerint több sztárklub, például a Real Madrid és az Arsenal is le akart igazolni - 2009 nyarán érkezett a Portóhoz, azóta 50 bajnoki mérkőzésen 41 gólt szerzett, az EL előző kiírásában pedig tizenhétszer talált be, sőt, az SC Braga ellen játszott döntőben a győztes gólt is ő szerezte. Falcao ezzel megdöntötte Jürgen Klinsmann egy szezonra vonatkozó gólcsúcsát (15, 1995/96 a Bayern München színeiben) az Európa Ligában (korábban UEFA-kupa, Vásárvárosok Kupája).

A Falcao szerződésében szereplő kivásárlási záradék 30 millió euróról most 45 millióra emelkedett, ami persze nem jelenti azt, hogy biztosan ennyiért kelhet el, de a 30 millió immár aligha elég a megvételéhez. Mindez nem túl jó hír például Atlético Madrid számára, amely a Marca értesülései szerint Falcaót nézte ki a távozó Sergio Agüero pótlására. Az argentin játékos 45 millió euróért mehet, de ezt az összeget a madridiak biztosan nem akarták mind a helyettesére költeni.

A harmincegyszeres válogatott kolumbiai csatár jelenleg az Argentínában zajló Copa Américán vesz részt hazája válogatottjával, Bolívia ellen duplázott. A Porto legközelebb augusztus 26-án játszik tétmeccset, mégpedig a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona ellen az európai Szuperkupa döntőjében.

További átigazolási hírek


Angol lapértesülések szerint a Tottenham Hotspur horvát középpályása, Luka Modric átigazolási kérelmet nyújtott be. A Corriere dello Sport úgy tudja, hogy a Juventus 12 millió eurót ajánlott az Olympique Lyonnak Michel Bastosért. A Real Madrid argentin támadóját, Gonzalo Higuaínt a Liverpool szemelte ki. A belga Le Dernier Heure információi szerint a Chelsea megegyezett a Genkkel a fiatal kapus, Thibaut Courtois szerződtetéséről. A Bologna középpályását, Gabi Mudingayit az Atlético Madrid és a Villarreal is vinné.