Vágólapra másolva!
A Copa América első mérkőzésen a favoritok nem villogtak, így a heti világválogatottunkat még mindig zömmel a skandináv bajnokságok játékosai alkotják, kiegészülve az ázsiai vb-selejtezők legjobbjaival. Egy brazil azért befért a kezdőbe, de Ronaldinho nem a válogatottban, hanem a Flamencóban villogott.

Kapus:

Jordan Pickford (Anglia): Egy angol-argentin összecsapás mindig különleges, főleg egy világbajnokság nyolcaddöntőjében. Az U17-es vébén büntetőpárbaj döntött a két csapat között, az argentinok húzták a rövidebbet, mivel az angol kapus kétszer is védeni tudott.

Hátvédek:

Steinar Pedersen (norvég, Lilleström): Kettőből két meccset nyert a múlt héten a norvég bajnokságban a Lilleström. A veterán jobbhátvéd mindkét összecsapást végigjátszotta, és a Start Kristiansand ellen gólt is szerzett.

Ronald Raldés (Bolívia): A Copa América nyitómérkőzésén a bolíviaiak hatalmas meglepetésre pontot raboltak a házigazdáktól. A védelem tengelyében Raldés emberfeletti munkát végzett, többször is remekül mentett az utolsó pillanatban.

Jean-Philippe Caillet (francia, Dudelange): A luxemburgi klub a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában Andorrában nyert. A második találatot a francia középhátvéd, Caillet érte el, aki karrierje során megfordult a francia, a bolgár és a belga élvonalban is, de a BL-ben most szerepelt először.

Mohd Aidil Zafuan Abdul Radzak (Malajzia): Ázsiában már javában zajlanak a 2014-es világbajnokság selejtezői, igaz, egyelőre még az első fázisnál tartanak a csapatok, így csak a leggyengébb országok lépnek pályára. A malájok Tajvant búcsúztatták idegenben szerzett gólokkal, Abdul Razak hátvéd létére mindkét meccsen gólt szerzett.

Középpályások:

Magnus Andersen (norvég, Tromsö): A norvég egyesület az első meccs után biztos továbbjutónak érezheti magát az Európa Ligában, hiszen idegenben 5-0-ra nyert a lett Daugava Daugavpils ellen. A meccs főhőse Andersen volt, akinek ez volt az első nemzetközi kupameccse, és ezt két góllal ünnepelte.

Mikael Dahlberg (svéd, Gefle): A védekező középpályás alighanem élete mérkőzését játszotta hétvégén a göteborgi GAIS ellen. Az egyszeres válogatott játékos negyedóra alatt kétszer is betalált, és góljainak köszönhetően a dobogóért küzdő csapata megnyerte a találkozót.

Erik Mjelde (norvég, Brann Bergen): Korcsmár Zsolt együttese a múlt héten aratott két győzelmével feljött a második helyre a norvég bajnokságban. A bergeniek előbb az Odd Grenlandot, majd a Stabaeket verték, és karmesterük, Mjelde mindkét összecsapáson eredményes volt.

Ronaldinho (brazil, Flamengo): Pár héttel ezelőtt még úgy tűnt, hogy a Barcelona és a Milan egykori világklasszisa magára haragítja a drukkereket, hiszen góljai helyett csak a bulizásairól cikkeztek. Az América elleni két találatának köszönhetően azonban a helyzet gyorsan változott, és immár megint kedvencnek számít.

Csatárok:

Le Cong Vinh (Vietnam): A vietnami válogatott számára nem jelentett gondot Makaó búcsúztatása az ázsiai vb-selejtezők első fordulójában. Két mérkőzés alapján az összesített eredmény 13-1 lett, a gólok közül a 25 éves Le egymaga nyolcat szerzett, ebből ötöt az idegenbeli visszavágón.

Pape Pathé Diouf (szenegáli, Molde): A norvég listavezető is százszázalékosan abszolválta a múlt heti két bajnokit, a hétvégén azt az Aalesundot győzte le, amely az Európa Ligában a Ferencváros következő ellenfele lehet. A találkozón a szenegáli támadó mesternégyest vágott, azaz éppen annyi gólt szerzett, amennyit eddig az idén összesen.

www.global-soccer.eu